DIA DEL BIÒLEG. PREMIATS

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya des de l’any 2017 el 25 d’abril celebra la jornada d’homenatge als professionals de la biologia, el “Dia del Biòleg” amb l’objectiu de prestigiat la professió de biòleg i augmentar el seu reconeixement social.

Es va escollir aquesta data per ser la de la publicació per James Watson i Francis Crick, de l’estructura de l’ADN a la revista Nature l’any 1953. Una doble hèlix d’ADN que és el símbol de la nostra organització col·legial que ens vertebra i ens defensa com a professionals.

En aquesta pàgina es recull els premiats de totes les edicions del Dia del Biòleg.

COL·LEGIAT/DA D’HONOR

Reconeixement a persones o entitats que, siguin o no col·legiats, hagin contribuït a incrementar notablement el prestigi de la professió pels seus mèrits científics, o per haver prestat serveis a la professió de Biòleg i de la Biologia.

TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL

Premi al reconeixement de col·legiats amb una trajectòria professional en diferents àmbits que afegeix valor i prestigi a la professió.

BIOEMPRENEDORS

Premi al reconeixement de col·legiats o grup liderat per biòlegs que hagin implantat un projecte d’empresa amb èxit.

RECERCA I INVESTIGACIÓ

Premi al reconeixement de professionals col·legiats que dirigeixin o participin en un grup de recerca en diferents àmbits de la biologia.

COMUNICACIÓ BIOLÒGICA/CIENTÍFICA

Als professionals amb una trajectòria de comunicació i divulgació en l’àmbit de la biologia.

 COL·LEGIAT/DA SÈNIOR

Premis de reconeixement als col·legiats amb més temps pertanyent a l’organització col·legial