Dr. Jose Manuel Soria Fernández.

Recerca i investigació 2017

Llicenciat en Biologia i doctor en genètica humana.

Director del grup de recerca de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes de l‘Institut de Recerca Biomèdica Sant Pau, on treballa en la identificació dels factors genètics que predisposen a patir malalties complexes, especialment les cardiovasculars.

Amb una llarga trajectòria en l’àmbit de la recerca biomèdica en el  Thrombosis Research Institut en London; a la University Hospital of Leiden, a Holanda; i al Departament d’Hematologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

En la seva dilatada trajectòria destaca una marcada dedicació a la innovació, coordinant durant 4 anys el Node Sant Pau de la xarxa ITEMAS (Xarxa d’Innovació en Tecnologies Sanitàries de l’ICIII) i assessorant empreses biotecnològiques en el desenvolupament d’eines de diagnòstic genètic. També és destacable el seu compromís amb la formació i la divulgació de la Genètica Humana en l’àmbit biomèdic, participant com a professor visitant en diversos Màsters i Cursos de Formació. Actualment, és Assessor Científic de l’Associació Cuida les teves Venes per donar a conèixer i conscienciar a la població general la importància de les malalties de les venes.