Dra. Cristina Junyent Rodríguez 

Trajectòria Professional 2023

Doctora en Biologia per la UB, Junyent Rodríguez és una apassionada de la divulgació científica, un camp en el qual treballa des del 1989. Precisament, té un màster de divulgació de la ciència per la UPF i, durant la seva trajectòria, ha posat de manifest la seva creativitat per fer arribar a tothom les teories científiques a través de múltiples formats. En aquest sentit, ha fet de redactora i editora de textos, sent autora d’una obra tan destacada com “Biosfera”. En la seva vessant científico-literària ha guanyat diversos premis per llibres com “Viatge als Orígens” (coescrit amb Jaume Bertranpetit) o per dos jocs de llibres per a nens (amb il·lustracions de Cristina Santos): el 2019 “El cos humà, per dins i per fora” (2019) i “Tots som parents, tots som diferents” (2021). També ha publicar regularment a mitjans de comunicació, com diaris o programes radiofònics, així com a la televisió. De fet, va treballar al programa REDES, de TV2, i a Einstein a la Platja, de Betevé. També ha col·laborat en diversos programes de ràdio i encara fa ràdio comunitària de barri. Quant a les institucions, ha divulgat la recerca des de la Universitat Pompeu Fabra, el CREAF i la Reial Acadèmia de Ciència i Arts de Barcelona (RACAB). El seu compromís l’ha fet participar en entitats professionals i culturals. També va crear i dirigir la Fundació Ciència en Societat; per a la promoció i l’estímul de la cultura científica, des d’on va liderar projectes sobre evolució i història natural per posar en valor la diversitat tant humana com de la ciutat. Durant 14 anys va organitzar els Cafès Científics a la Casa Orlandai, prova que la ciència de frontera es pot dur a un centre de barri.