Dra. Roser Gonzàlez-Duarte

COL·LEGIADA D’HONOR: 2023

Doctora en Biologia (Genètica Molecular) per la Universitat de Barcelona (UB) i amb formació post-doc a la Universitat d’Edimburg, Gonzàlez-Duarte és Catedràtica de Genètica a la UB des del 1988 i ha estat sempre profundament involucrada en l’ensenyament de la genètica, la genètica molecular i l’enginyeria genètica als estudiants de la Facultat de Biologia. Ha estat durant dos períodes la Directora del Departament de Genètica i durant deu anys va ser la directora del primer Màster Universitat-Empresa en Biotecnologia. Durant una legislatura, va ser Presidenta electa de la Societat Espanyola de Genètica i és Soci d’Honor Distingit des de 2017 d’aquesta institució, des d’on ha promogut la docència i la investigació en Genètica a Espanya. És membre fundador de l’Associació de Dones Investigadores i Tecnòlogues i va formar part des dels inicis de l’Observatori de Bioètica i Dret, i de la Comissió de Bioètica de la UB. És una científica reconeguda a nivell internacional per les seves contribucions a l’estudi genètic i el diagnòstic de trastorns hereditaris de la visió, que ha dirigit més de 20 tesis doctorals i ha publicat prop de 200 articles científics en revistes internacionals de prestigi i nombrosos capítols de llibres. Actualment lidera una spin off de la qual és cofundadora, DBGen, que està dedicada al diagnòstic genètic de les patologies hereditàries de la visió mitjançant l’aplicació de metodologies de seqüenciació massiva i anàlisi bioinformàtica.