Dr. Narcis Prat i Fornells.

Trajectòria professional 2017

És un expert prestigiós en l’àmbit de l’ecologia dels rius i ha contribuït activament a definir un nou model de gestió de l’aigua a tot l’Estat. Membre fundador de la Fundació Nova Cultura de l’Aigua, és el coordinador del projecte europeu LIFE TRivers, que vol aportar eines per diagnosticar correctament l’estat ecològic dels rius temporals i millorar-ne la gestió d’acord amb els objectius de la Directiva marc de l’aigua (DMA) de la Unió Europea.

Premiat amb la III Distinció de la UB a les millors activitats de divulgació científica i humanística, Prat és coautor de l’obra Ramon Margalef, ecólogo de la biosferaun volum escrit juntament amb Joandomènec  Ros i Francesc Peters. L’obra és la biografia científica d’aquest catedràtic de la Universitat de Barcelona, l’ecòleg espanyol de més projecció internacional, en commemoració del desè aniversari de la seva mort.