Dra. Rosa Artells i Prats.

SM GENOMICS.

Bioemprenedors 2018

Doctora en Biologia i professora de la Universitat de Barcelona. Especialista en genètica i tècniques en biologia molecular, és sòcia-fundadora de SM Genomics i la responsable del laboratori així com dels projectes d’R + D.

Treballen en la investigació sobre la predisposició genètica en lesions esportives reduint el risc de lesió millorant el rendiment i salut en l’esport: podent personalitzar les càrregues i intensitat, reforçar el teixit i zones sensibles, valorar els temps de retorn i suplementar els nutrients. https://www.smgenomics.com/ca/

La seva carrera professional s’ha desenvolupat principalment en dues àrees, recerca i docència, ambdues en la Facultat de Medicina (Universitat de Barcelona) durant més de 12 anys.  Va fer el treball de recerca a l’àrea d’oncologia, mitjançant un estudi que comparava l’activitat de les cèl·lules embrionàries intestinals durant el desenvolupament amb l’activitat de les cèl·lules tumorals en el procés cancerigen d’aparició de tumors en el còlon.

Des de 2009 ha dirigit un projecte de recerca que relaciona la genètica amb la millora del rendiment en esportistes d’elit, centrant-nos en el principal problema que els esportistes poden sofrir: les lesions de no-contacte, amb l’objectiu de conèixer la seva base genètica per intentar minimitzar-les mitjançant plans de prevenció personalitzats. Com a professora universitària va impartir docència teòrica i pràctica d’Anatomia Humana als estudiants de Medicina. Com a experta en genètica aplicada al rendiment, imparteix classes als estudiants de l’especialitat de Medicina Esportiva.

En 2013 em vaig convertir en un dels socis-fundadors de SM Genomics, SL; empresa spin-off de la Universitat de Barcelona. Unint la seva pròpia experiència en el camp de la genètica i la medicina esportiva als coneixements i habilitats de l’altre cofundador en el desenvolupament de negocis, van decidir aplicar la genètica al món de l’esport professional per proporcionar un benefici tan esportiu com a econòmic a esportistes, entitats esportives i partners.