Dr. Albert Bosch Navarro.

Recerca i investigació 2017

Expert en virologia molecular, clínica, ambiental i alimentària, és cap del Grup de Recerca Consolidat (GRC) de Virus Entèrics de la UB, un equip amb una trajectòria remarcable en l’estudi de virus humans que infecten el tracte digestiu, com ara el virus de l’hepatitis A i altres agents patògens responsables de. Destaca també per les línies de recerca impulsades en els àmbits de la microbiologia ambiental i la biotecnologia, va ser el primer laboratori universitari a Espanya que va rebre la certificació de bones pràctiques de laboratori (BPL) per a estudis de seguretat vírica.

President de la International Society for Food and Environmental Virology des del 2012, Bosch és membre de la Societat Americana de Virologia (ASV), del Grup de Viròlegs d’Aliments de l’Organització Mundial de la Salut, l’Acadèmia de Ciències de Nova York i la Reial Acadèmia Europea de Doctors, entre altres entitats. També ha treballat a centres com ara l’Escola de Medicina Albert Einstein (Nova York), la Universitat de Carolina del Nord i la Universitat d’Arizona (Estats Units), la Universitat de Pretòria (Sud-àfrica) i l’Institut de Salut Infantil de Londres (Regne Unit).