Dr. Marià Martí i Viudes.

Trajectòria professional 2019

Biòleg l’any 1975 i doctor 1980 en Ciències Biològiques a la Universitat Autònoma de Barcelona.

Des del 1993 és director gerent del Consorci del parc natural de la Serra de Collserola, creat amb la intenció de fer compatibles la conservació dels recursos naturals i l’equilibri ecològic d’aquest espai natural amb la demanda de lleure i aprenentatge dels ciutadans.

Anteriorment, havia desenvolupat el càrrec de gerent de l’entitat pública Consorci de Formació i d’Iniciatives Professionals de Medi Ambient i Patrimoni de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Abans de dedicar-se a la gestió pública va ser consultor ambiental i director tècnic de 2 empreses en els departaments d’Higiene i Microbiologia ambiental en el sector sanitari.

La seva trajectòria professional i mediambiental l’ha dut a ser secretari general de l’entitat ambientalista Fundació Ecomediterrània entre els anys 1995 i 2004.

Des del 1997 fins al 2017, va ser secretari general de FEDENATUR, la Federació Europea d’Espais Naturals i Rurals Metropolitans i Periurbans, fins que l’any 2017 aquesta es va integrar a EUROPARC, Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa, de la qual és actualment membre del seu Consell.