Dra. Anna M. Meseguer Navarro.

Recerca i investigació 2019

Biòloga l’any 1978  per la UAB i doctora 1986 en el Memorial Sloan-Kettering Càncer Center de Nova York.

 

Durant el postdoctorat a la Rockefeller Universitat de Nova York, va rebre un guardó de l’Institut Nacional de Salut per treballar en el camp de l’Endocrinologia Molecular centrant-se en els mecanismes de regulació transcripcional de l’expressió gènica al ronyó per hormones  esteroidals, tema en el qual va continuar treballant a ser contractada com investigadora de staff al mateix laboratori. Després de 8 anys als Estats Units va tornar a Barcelona per crear la “Unitat de Recerca Biomèdica” a l’Hospital de la Vall d’Hebron la qual que va ser més tard integrada a “l’Institut de Recerca de la Vall d’Hebron”. Des d’octubre 1990, ha estat Cap del Grup de Fisiopatologia Renal i investigadora principal de molts projectes competitius nacionals i internacionals, contribuint amb publicacions molt rellevants en el camp de l’acció dels andrògens en la fisiopatologia renal, així com en  l’àmbit de la innovació i transferència tecnològica, on el grup  han aconseguit 5 patens internacionals.

Directora Associada per la Recerca Bàsica i Translacional al VHIR des de 2012 al 2018. Professora associada de Bioquímica i Biologia Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i coordinadora del Màster en Recerca Biomèdica Translacional del VHIR. Ha dirigit 17 tesis doctorals (7 més en marxa) i 39 tesis de màster.  Participa en diverses Comissions nacionals i internacionals d’avaluació de projectes i  recursos humans.