Dra. Montserrat Garcia i Caldés.

Col·legiada sènior 2019

Biòloga l’any 1972 per la Universitat de Barcelona. L’any 1987 va defendre la seva tesis doctoral en Ciències Biològiques i a 1987 una segona tesis doctoral en Medicina i Cirurgia ambbues a la UAB.

En aquest departament va establir dues línies de recerca, sobre l’evolució cromosòmica de primats i sobre la gametognesi de mamífers i el seu paper en la infertilitat, finançades a través de diversos projectes de recerca i van generar articles publicats en revistes indexades internacionals. En 1984 va accedir com a professora Titular al Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia de Facultat de Medicina de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), continuant amb les seves línies de recerca. Des de juny de 1993 i fins a setembre de 2018 va ser Catedràtica d’Universitat d’aquest departament.