Seminaris en línea (webinars) CBC

El CBC, en la línia del compromís amb formació als professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, realitza diferents seminaris en línia (webinars).  En aquesta pàgina podeu gaudir de la recopilació dels vídeos dels seminaris en línia que s’han impartit des del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Astrobiologia: a la recerca de vida fora de la Terra. (29/05/2022)

 Ponent: Dr. Carlos Briones. és Investigador Científic del CSIC, divulgador de la ciència i escriptor. Presentadora i Moderadora: Dra. Rosa Ana de la Chica. Coordinadora de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col.legi de Biòlegs de Catalunya.

 

El Rol del Biòleg en una unitat clínica de cardiopaties hereditàries (14/12/2022)

Ponents:  Dr. Oscar Campuzano Larrea. Biòleg. Professor Agregat, Facultat de Medicina, Universitat de Girona. Investigador R3, Centre de Genètica Cardiovascular, Girona. MSc. Estefanía Martínez-Barrios. Grau Ciències Biomèdiques. Genetista Unitat d’Arrítmies i Mort Sobtada, Servei de Cardiologia. Hospital Sant Joan de Déu, Barcelona. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

El Rol del Biòleg com responsable de Residus (16/11/2022)

Ponent: Dr. Gerard Pereda Hinojosa,  Responsable de Residus Sanitaris de l’Hospital Clínic de Barcelona i entitats vinculades (Maternitat, Hospital Plató, DIRAC, SAVI, FIV…). Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Las aguas residuales hablan: alertas de brotes víricos en humanos a través del estudio de las aguas residuales. (28/9/2022)

Ponent: Dra. Sandra Martínez Puchol, Investigadora Postdoctoral Margarita Salas (Universitat de Barcelona, IGTP-Hospital Germans Trias i Pujol). Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El nuevo currículum de bachillerato: una oportunidad para trabajar la bioética (29/06/22)

Ponents: Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica. Directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. Salvador Macip, metge, investigador i escriptor. Catedràtic del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i dels Estudis de Ciències de Salut de la UOC. Carlos Giménez, biòleg. Professor de secundària del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans. Col·legiat núm. 5864-C. Moderadora: Montserrat Boada, biòloga. Vocal de la Junta de Govern del CBC. Col·legiada núm. 6425-C,

Aquí podeu visualitzar el seminari:

I aquí està diponible la presentació de Carlos Giménez que inclou les propostes d’aula que ens fa: Presentació C. Giménez 

Impacto de las variantes del SARS-COVID-19 a lo largo de la pandemia (15/06/22)

Ponent:  Dra. Cristina Andrés Vergés. Investigadora postdoctoral de la Unitat de Virus Respiratoris, Secció de Virologia, Servei de Microbiologia, de l’Hospital Universitari de la Vall d’Hebron i del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) a Barcelona.

Presenta i Modera: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Opciones formativas en Ensayos Clínicos. (20/5/22)

Ponent: Almudena García. Directora de carreres professionals i relacions corporatives al CESIF. Coordinadores: Cristina Perez Alonso. Lead Gl Clinical Trials Study Coodinator at Vall d’Hebron Institute of Oncology. Montserrat Sola Collado. Project Manager Fundació Sant Joan de Déu. Andrea Moral Santamaria. Project Manager II en Syneos Health. Presenta i modera: Águeda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Salidas Profesionales de Ensayos Clínicos en la Industria Farmacéutica. (19/5/22)

Ponent: Gessamí Sanchez-Olle. Clinical Development Director at Novartis. Coordinadores: Cristina Perez Alonso. Lead Gl Clinical Trials Study Coodinator at Vall d’Hebron Institute of Oncology. Montserrat Sola Collado. Project Manager Fundació Sant Joan de Déu. Andrea Moral Santamaria. Project Manager II en Syneos Health. Presenta i modera: Águeda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Salidas Profesionales de Ensayos Clínicos en empresas de soporte a la investigación clínica. (18/5/22)

Ponent: Andrea Moral Santamaria. Project Manager II en Syneos Health. Coordinadores: Cristina Perez Alonso. Lead Gl Clinical Trials Study Coodinator at Vall d’Hebron Institute of Oncology. Montserrat Sola Collado. Project Manager Fundació Sant Joan de Déu. Presenta i modera: Águeda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Seminario on line: Salidas Profesionales de Ensayos Clínicos en Centros Sanitarios. (17/05/22)

Ponents i coordinadores: Cristina Perez Alonso. Lead Gl Clinical Trials Study Coodinator at Vall d’Hebron Institute of Oncology. Montserrat Sola Collado. Project Manager Fundació Sant Joan de Déu. Andrea Moral Santamaria. Project Manager II en Syneos HealthÁgueda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Orientación profesional en el ámbito del ensayo clínico. (16/05/2022)

Ponents: Sergio López López. Orientación profesional, formación, selección y comunicación. Coordinadores i pesentadores: Andrea Moral Santamaria. Project Manager II en Syneos HealthCristina Perez Alonso. Lead Gl Clinical Trials Study Coodinator at Vall d’Hebron Institute of Oncology. Montserrat Sola Collado. Project Manager Fundació Sant Joan de Déu. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal Junta de Gobierno del CBC.

Ilustración científica, el punto de encuentro del arte y la ciencia (11/05/2022)

Ponents: Miquel Baidal Crespo. CEO d’Illustraciencia. Clara Cerviño Becerro. Biòloga, il·lustradora científica i docent del curs en línia Il·lustra ocells. Iara S. Chapuis. Doctora en Biologia, Ficòloga i diplomada en Il·lustració científica, docent del curs en línia Il·lustra fauna marina. Hugo Salais López. Biòleg, il·lustrador científic i docent del curs en línia Il·lustra paleontologia. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Tecnologías cuánticas: presente y futuro

Ponent: Dra. Alba Cervera Lierta, Investigadora sènior al Barcelona Supercomputing Center – Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS). Presentadora i Moderadora: Dra. Rosa Ana de la Chica. Coordinadora de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col.legi de Biòlegs de Catalunya.

La Bioinformàtica: la Biologia transversal

Ponent Dr. Roderic Guigó Serra. Coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).  Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Descripció de brots intrahospitalaris per seqüenciació massiva (26/01/2022)

Ponent: Dra. Elisenda Miró. Facultativa del Servei de Microbiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Nou Model de Zoo (Barcelona) compromís amb la preservació de la biodiversitat (24/11/2021)

Ponent: Antoni Alarcon. Biòleg. Director del Zoo de Barcelona. Presentador i Moderador: Pep Hurtado. Membre de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

La redacción médica, una profesión desconocida. (22/09/2021)

Ponentes: Dra. Almudena Pardo Mateos. Doctora en Microbiología. Redactora de textos médicos autónoma. Albiotech Consultores S.L. Dra. Mercedes Perales Cano. Doctora en Biología. Medical Account Director McCann Health. Dra. Soledad Santos. Doctora en Farmacología. Directora editorial en España y Portugal. Springer Healthcare. Dra. Beatriz Viejo Belón. Doctora en Biología. Redactora de textos médicos autónoma. Presentadora y Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanidad de la Junta de Gobierno del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Uso de organoides en la investigación de la COVID-19 (15/06/2021)

Ponent: Dra. Mª Carme Puertas. Investigadora Associada a l’Institut de recerca de la SIDA, IrsiCaixa. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Componente genético en la infección por COVID-19 (21/4/2021)

Ponent:  Dr. Angel Carracedo. Catedrático de la Universidad de Santiago de Compostela. Director de la Fundación Pública Galega de Medicina Xenómica (SERGAS). Presentadora i Moderadora: Dra. Rosa Ana de la Chica.  Coordinadora de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col.legi de Biòlegs de Catalunya.

Malaria: estudio de sus genes como herramienta de epidemiología molecular (14/4/2021)

Ponent: Dr. Pedro Berzosa Díaz. Llicenciat i doctor en Ciències Biològiques. Cap de Laboratori de Malària i NTDs del Centro Nacional de Medicina Tropical-Instituto de Salud Carlos III. Responsable de cooperació científico-tècnica en paises de baixa renda.  Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Nous avenços en el tractament contra l’hepatitis C (17/3/2021)

Ponent: Dra. Sandra Franco, investigadora post-doctoral del grup Variabilitat genètica i fenotípica del VIH i VHC de l’institut de recerca de la SIDA, irsiCaixa.  Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

VIH ¿Podemos llegar a curarlo? (3/3/2021)

Ponent: Dra. María Salgado. Llicenciada en Biologia i doctora en Genètica i Biologia Cel·lular Investigadora de l’Institut de Recerca de la Sida-IrsiCaixa. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Efectos de la COVID19 en la Reproducción Asistida. Estrategias y recomendaciones. (25/02/2021)

Ponents: Montse Boada, Vocal de la Junta de Govern i membre de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col·legi de Biòlegs de Catalunya. Ruth Barrio. Coordinadora de cèl·lules. Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT). Generalitat de Catalunya. Nicolas Prados. Membre del grup de treball COVID19 SEF/ASEBIR i de la junta Directiva d’ASEBIR . IVIRMA. Anna Veiga. Coordinadora del Grup de Treball ESHRE COVID-19. IDIBELL/Dexeus Dona/UPF

Moderadors: Montse Boada Vocal de la Junta de Govern i membre de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col·legi de Biòlegs de Catalunya  i Mark Grossmann. Membre de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Nuevos paradigmas en la investigación en Biología y la aplicación en la Medicina Personalizada. (17/2/2021)

Ponent: Dr.  David Torrents. ICREA Research Professor. Biomedical Genomics Group Leader. Barcelona Supercomputing Centre. Presentadora i Moderadora: Dra. Rosa Ana de la Chica.  Coordinadora de la Comissió de Genètica i Reproducció Humana del Col.legi de Biòlegs de Catalunya.

 

 

 

 

 

 

Ensayos Clínicos (2/12/2020)

Ponent: Joan Lonca Giménez. Biòleg i Consultor de Recerca Clínica. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Desarrollando vacunas para SARS-CoV2 (COVID-19) (30/11/2020)

Ponent: Dr. Jorge Carrillo. Llicenciat en Biologia, Doctor per la UAB en el programa d’immunologia, investigador principal de l’Institut de Recerca de la Sida-Irsicaixa. Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Prevención y control de la Covid-19 en el ámbito turístico bases científicas y aspectos prácticos (25/11/2020)

Ponent: Dr. Sebastián Crespi Rotger. Biòleg i Doctor en Farmàcia Expert en Salut Pública i Seguretat Sanitària a l’àmbit turístic. Director Científico de Biolínea Internacional.  Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Cal mantenir la vegetació ruderal en entorns urbans?. 16/5/2020

Ponents: Dr. Joan Pino, Director del CREAF, biòleg col·legiat, ecòleg de la vegetació i expert en herbassars ruderals. Sra. Dina Alsawi Abboud, Cap del Servei de Parcs, del Servei de Promoció i Conservació de l’Espai Públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Dr. Anselm Rodrigo, biòleg col·legiat, professor d’ecologia de la UAB i investigador del CREAF, expert en pol·linitzadors i relacions insecte-planta. Dra. Jordina Belmonte, biòloga col·legiada, professora de botànica i paisatge vegetal de la UAB i investigadora de l’ICTA, responsable de la Xarxa Aerobiològica de Catalunya Presidenta de la Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i “Premi de Recerca i Investigació” del CBC el 2018. Presentador i Moderador: Sr. Eduard Martínez García. Vocal de la Junta de Govern del CBC. Consultor Ambiental. CEO i Director Tècnic de COMEI, S.L.

¿Puede la información Genética mejorar la actividad físico deportiva?. Dra. Rosa Artells. 13/6/2107

Gestión de la Bioseguridad: Caminando por el filo de la navaja. Dr. F. Xavier Abad Morejón de Girón. 12/6/2017

Introducción a la Ciencia Forense para biólogos. Dr. Fernando García Colina. 14/2/2017