Dra. Ana Rovira Guerín.

Recerca i investigació 2020

És la Coordinadora del laboratori d’investigació preclínic del Grup “Teràpia Molecular del Càncer” de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques, grup multidisciplinari que desenvolupa una investigació translacional sobre marcadors de resposta i mecanismes de resistència a noves teràpies contra el càncer per poder oferir el millor tractament a cada pacient.

Va realitzar la Tesi Doctoral al Servei d’Hematologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Va completar la seva formació al Hammersmith Hospital de Londres i al Memorial Sloan Kettering Cancer Center de Nova York. Gràcies a una Beca de Reincorporació de Doctors de la Generalitat de Catalunya va retornar dels  Estats Units i posteriorment en ser guardonada amb un  Ajut del Programa d’Excel·lència Investigadora de l’Associació Espanyola contra el Càncer va iniciar la seva trajectòria professional amb el Dr. Joan Albanell, inicialment al Servei d’Oncologia de l’Hospital Clínic de Barcelona i des de l’any 2006 a l’Hospital del Mar on van crear l’any 2006 el grup d’investigació des del Servei d’Oncologia.

La Dra. Ana Rovira ha participat en més de 35 projectes i és coautora de més de 80 articles científics i és co-inventora d’una patent llicenciada per al disseny d’un test de detecció de mutacions per l’avaluació del tractament en pacients amb càncer de còlon.

La Dra. Rovira ha vetllat de manera integradora pel creixement i consolidació del grup de recerca que coordina que ha esdevingut un grup consolidat per la Generalitat de Catalunya i pertany al Centre de Recerca Biomèdica en Xarxa de Càncer CIBERONC de l’Institut de Salud Carlos III.