Dra. Margarita Salvadó i Costa. Col·legiada d’Honor: 2021

Nascuda a Barcelona fa 70 anys. Es va llicenciar en Biologia a la universitat de Barcelona el 1975, i el 1997 es va doctorar a la UAB.

Va participar en les Comissions estatals del Ministeri de Sanitat en l’especialitat de Microbiologia i Parasitologia i va obtenir l’especialitat l’any 2003.

Ha treballat durant més de 40 anys com especialista en microbiologia clínica en el món hospitalari, fonamentalment a l’hospital del Mar. Ha estat professora associada de l’Universitat Autònoma de Barcelona (1991_2015), en el camp de la microbiologia, a la unitat  docent de l’hospital del Mar.

Durant 16 anys ha estat membre de diferents Juntes de Govern del CBC ocupant els càrrecs de Vicedegana (2010-2017), secretària i vocal, i sent-ne la presidenta de la Comissió de Sanitat durant aquests períodes.

Actualment jubilada, ha cursat estudis Literatura i Llengües i d’Humanitats a la Universitat Experiència (2016 i 2020). Gran aficionada a la Literatura i la història, des de la jubilació ha tingut el plaer de poder dedicar-s’hi.  Actualment, és la presidenta de Tot Història Associació Cultural.