Dr. Buenaventura Guamis López

Bioemprenedors

Doctorat per la Universitat de València en Biologia, Microbiologia i Tecnologia dels Aliments i Catedràtic de Tecnologia dels Aliments per la UAB, Guamis López ha combinat el món acadèmic amb el de l’emprenedoria. Ha treballat durant deu anys a Industrias Lácteas Cervera, on va ser Director de Qualitat i Director d’I+D, i ha estat CEO del Parc de Recerca de la UAB (PRUAB). Actualment, és President del Comitè Científic d’Alimentaria Food Tech i en la seva tasca com a emprenedor ha promogut les empreses Abbiotics i Ypsicon Advanced Technologies. En el cas d’Ypsicon, Guamis López n’és president i conseller delegat des del 2011. Es tracta d’una empresa amb seu a Barcelona centrada en el desenvolupament de noves tecnologies, així com en el disseny i integració de components i equips per a la indústria alimentària, farmacèutica i cosmètica. Ypsicon comercialitza a nivell mundial tres tecnologies patentades que busquen transformar la indústria de les begudes: l’esterilització mitjançant UHPH, la pasteurització / esterilització UV-Therm i l’esterilització d’ampolles mitjançant llum ultraviolada. Guamis López ha liderat el projecte UHPH4FOOD, que ha permès desenvolupar una nova generació d’equips d’homogeneïtzació a ultra alta pressió contínua i s’ha obtingut un prototip preindustrial per a la conservació d’aliments líquids. La iniciativa ha comptat amb la participació del Centre Especial de Recerca Planta de Tecnologia dels Aliments de la UAB.