Dra. Dolors Furones Nozal.

Recerca i investigació 2019

Experta en Microbiologia. Es va llicenciar en Ciències Biològiques i es va graduar en microbiologia per la Universitat de les Illes Balears. És Tècnic Superior en Aqüicultura (CAICYT 1984-1987). Va realitzar la tesi doctoral en l’actual CEFAS (Weymouth_ Regne Unit) i en el Biological Sciences Department de la Universitat de Plymouth (Regne Unit) estudiant els mecanismes de patogenicitat de Yersinia ruckeri. Es va doctorar per aquesta universitat en 1990.

 

La seva trajectòria professional s’ha desenvolupat en diferents àmbits de l’aqüicultura, des de la posada en marxa i execució del servei de patologia  aquàtica i del programa de control de la qualitat de les aigües de marisqueig de les Illes Balears (1990-1995).  Directora del Centre de l’IRTA Sant Carles de la Ràpita des dels  seus inicis fins a abril 2018, on ha impulsat projectes i activitats d’interès per al sector de l’aqüicultura i del marisqueig a Catalunya, com responsable del Programa d’Aqüicultura de l’IRTA (1999-2015)  i com investigadora del grup de salut aquàtica d’aquest. Treballa en epidemiologia,  diagnòstic i models  in vivo de patògens de peixos i mol·luscos,  fonamentalment   relacionats amb l’aqüicultura mediterrània. En aquest àmbit ha participat i coordinant projectes nacionals i internacionals.