Dr. Francesc Piferrer Circuns.

Recerca i investigació 2020

Francesc Piferrer és doctor en biologia i actualment professor d’Investigació del CSIC a l’Institut de Ciències del Mar de BCN.

Va fer la seva formació doctoral al Canadà i postdoctoral als Estats Units.  La seva línia de recerca principal és l’estudi i el control del desenvolupament sexual en els peixos, havent contribuït decisivament a comprendre les influències ambientals en la determinació del sexe.

És pioner en incorporar informació epigenètica per entendre com s’arriba a un fenotip determinat, havent desenvolupat el primer rellotge epigenètic de peixos i el primer predictor de sexe. Moltes de les seves recerques tenen aplicació pràctica en aqüicultura.

Actualment, el Grup de Biologia de la Reproducció, que lidera, utilitza marques epigenètiques juntament amb procediments d’aprenentatge automàtic com a eines de diagnòstic i pronòstic amb l’objectiu d’entendre millor com els peixos integren informació genètica i ambiental en un entorn canviant.