Dr. Josep Maria Monfort Bolívar.

Col·legiat d’Honor: 2020

Doctor en Ciències per la UAB. Ha estat professor universitari en diverses universitats  (UAB, UB, UdGU Nebrija i en màsters d’onze universitats.

Va organitzar l’Institut Català de la Carn el 1980, del que va ser director fins a la seva integració a l’IRTA. Ha estat el primer director de la Xarxa de Referència en Tecnologia dels Aliments de la Generalitat de Catalunya, del 1994 al 2008 i coordinador de la Xarxa estatal “Centro de Competencia en Productos Transformados de la Carne”. President i vicepresident de diversos Patronats de l’àmbit de la Tecnologia Alimentària i agrària.

Ha estat distingit amb els • Premi de la XVII edició del Llibre Agrari, • Encomana al Mèrit Alimentari, atorgat el 2003 per Sa Majestat el Rei d’Espanya i • Premi Nacional a la trajectòria científica, atorgat per l’Associació d’Indústries de la Carn.

Va culminar la seva carrera professional com a director general del IRTA, Institut  de Recerca i Tecnologia Agroalimentària, del 2008 al 2018).

Actualment, és col·laborador de la Fundació Institut Cerdà en l’àmbit de la innovació al sector de la cadena del gran consum i assessor del Banc Interamericà de Desenvolupament amb seu a Washington.