Lliurament de

premis del Dia del Biòleg 2023

 

El passat 21 d’abril el Col·legi de Biòlegs de Catalunya va celebrar la jornada d’homenatge al professional de la biologia, el “Dia del Biòleg” amb l’objectiu de prestigiar la professió de biòleg i augmentar el seu reconeixement social.

Es va escollir aquesta data per ser la de la publicació per James Watson i Francis Crick, de l’estructura de l’ADN a la revista Nature l’any 1953. Una doble hèlix d’ADN que és el símbol de la nostra organització col·legial que ens vertebra i ens defensa com a professionals.

Així a la sala d’actes on està la seu del CBC es va celebrar aquesta sexta edició,d’uns guardons que volen reconèixer tant, trajectòries de gran vàlua professional com prestigiar la col·legiació de professionals i empreses.

L’acte que va ser inaugurat pel Dr. Lluís Tort, degà del CBC i va comptar amb la participació del Dr. Francesc Piferrer, Premi Recerca i investigació 2020 que va impartir la interessant ponència sobre “Més enllà dels gens: La importància de l’epigenètica en la biologia moderna.

Aquest acte lliurament, al que van assiter més de 160 persones, va ser conduït per Jordi Carreras Doll, vicedegà de la Junta de Govern, i es van guardonar a les diferents categories a 7 biòlegs/biòlogues.

Totes les fotografies de l’acte es poden veure en aquest enllaç: Fotos Dia del Biòleg 2023. i el vídeo ho podeu veure’l al final d’aquest post.

Col·legiada dHonor: 2020Dra. Roser Gonzàlez Duarte

Lliura el premi: Lluís Tort, degà del CBC.

Col·legiat dHonor: 2023Dr. Jacint Nadal i Puigdefàbregas

Lliura el premi: Eduardo Martínez, secretari del CBC.

Recerca i investigació 2023Dr. Joaquín de Lapuente Pérez. 20237-C

Lliura el premi: Águeda Hernández. Vocal

Recerca i investigació 2023Dr. Francesc Solé i Ristol. 6178-C

Lliura el premi: Agustí Escuredo. Tresorer

.

Carrera professional 2023Dr. Josep Santaló i Pedro. 378-C

Lliura el premi: Jaume Matamala. Vocal

Carrera professionalDra. Cristina Junyent Rodríguez. 22800-C

Lliura el premi: Gisela Loran. Vicedegana.

Bioemprenedor 20123: Dr. Buenaventura Guamis Lopez. 22790-C.

Lliura el premi: Jordi Carreras, vicedegà del CBC

Guardonats amb Premis Dia del Biòleg 2023
Guardonats i membres de la Junta de Govern del CBC

Les fotografies de l’acte es poden veure en aquest enllaç: Fotos Dia del Biòleg 2023.

Podeu visutalitzar el vídeo de l’acte: