Olimpíada

Es tanca la fase catalana de l’Olimpíada de Biologia

5 estudiants de segon de batxillerat representaran a Catalunya en la pròxima Olimpíada Espanyola de Biologia a València.

Aquest divendres 23 de febrer, l’Institut d’Estudis Catalans i la Societat Catalana de Biologia van acollir l’acte de cloenda de les XIV Olimpíada de Biologia de Catalunya on es van lliurar els premis als guanyadors i finalistes de les proves realitzades els passats 3 i 7 de febrer de 2024. Des del Col·legi de Biòlegs es vol felicitar els 288 joves que han fet possible una competició que reivindica l’aprenentatge de la Biologia. I en especial als 20 finalistes que han superat brillantment totes les proves fetes.

Tot el Grup de finalistes de l'Olimpíada

Els 20 finalistes de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya 2024

D’aquests 20 finalistes, 5 seran els representants de Catalunya a les olimpíades estatals que se celebraran a la Universitat de València, del 18 al 21 d’abril de 2024. Els representants seran:

 

  1. Adrià Uriol Alaiz – FEP Tecla Sala – L’Hospitalet de Llobregat
  2. Ona Navarro Roca – Escola Sant Gervasi – Mollet del Vallès
  3. Gabriel Molero Suero – Escola Montagut – Vilafranca del Penedès
  4. Aleix Biel Estarlich Pimàs – Institut Els Tres Turons – Arenys de Mar
  5. Daniel Rodríguez Adell – FEP Tecla Sala – L’Hospitalet de Llobregat

 

El lliurament de premis als finalistes de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Olimpíada

El Degà Lluís Tort i les tres màximes puntuacions de l’ Olimpíada 2024

La cerimònia de lliurament dels premis de la XIV Olimpíada de Biologia de Catalunya va ser conduït per la biòloga Jordina Belmonte, i va comptar amb la participació dels 20 olímpics finalistes acompanyats per responsables dels seus centres educatius. Així mateix, també van ser-hi presents totes les institucions i entitats que fan possible aquestes olimpíades.

A la taula d’enguany hi trobàvem la vicedegana de la Facultat de Biociències de la UAB, Sònia Casillas, com a representant a totes les universitats que fa possible les olimpíades de biologia catalanes; el president de la Societat Catalana de Biologia, Marc Martí que també assumia la representació de totes les entitats de l’OBC; el degà de Col·legi Oficial de Doctors i llicenciats en filosofia i lletres i en ciències de Catalunya, Alex Rocas; el presidents de IEC Pere Puigdomènec i el nostre degà, Lluís Tort.

El Col·legi de Biòlegs i l’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Com en altres edicions, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya ha participat activament en tot el procés organitzatiu de l’olimpíada. El CBC ha fet tot el possible perquè aquest esdeveniment, que uneix a biòlegs professors de batxillerat i d’universitats, alumnes i futurs professionals fos un èxit.

Darreres notícies