Olimpíada de biologia 2024

Torna l'Olimpíada de Biologia

Aquest dissabte, les proves teòriques de l’Olimpíada de Biologia 2024

288 alumnes de segon de batxillerat de Catalunya de 85 centres educatius participaren en aquestes primeres proves.

Aquest dissabte 3 de febrer se celebrarà la XIV edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya amb la participació de 288 alumnes de segon de batxillerat de 85 centres educatius. Les Olimpíades de Biologia les impulsen professors de Secundària, de professors d’Universitat i de representants d’entitats relacionats amb la Biologia, com el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, que col·laboren per organitzar anualment competició que permeti premiar públicament l’interès i l’esforç de l’alumnat en aprendre Biologia.

Dissabte 3 de febrer: Les proves teòriques

Els 288 alumnes que participen en aquesta edició de les Olimpíades es distribuiran entre les 5 seus per a fer aquestes proves:

  • la Facultat de Biociències de la Universitat Autònoma de Barcelona,
  • la facultat de Ciències de la Universitat de Girona,
  • l’edifici polivalent de la Universitat de Lleida,
  • la Facultat de Química i d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili. i
  • la Facultat de Ciències i Tecnologia de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya.

Aquí podeu consultar el programa individualitzat per seu.

La prova teòrica consistirà en un examen tipus test de 50 preguntes d’opció múltiple (n=4).

A més de la prova, cada seu organitza una conferència vinculada amb la Biologia.

  • A la UAB, tindran una xerrada científica: “Svante Pääbo: A la recerca de genomes perduts”, a càrrec del Dr. Antonio Barbadilla.
  • A la UdG, parlaran sobre “La recerca de la medicació del futur: la importància dels assajos clínics”. A càrrec de Paula Ramírez Mateo alumni de la Facultat de Ciències de la UdG i tècnica del IDIBGi.
  • A l’UdL, la Mariona Pont Gòdia, investigadora IRBLleida, farà una conferència sobre l’“Aplicació de noves tecnologies en l’estudi del càncer.
  • A l’URV s’oferirà una xerrada sobre els Informació dels graus de Biociències ofertats a la universitat tarragonina.
  • A l’UVic-UCC, la Dra Susanna Bodoy, biomèdica i professora de la Facultat de Ciències, Tecnologia i Enginyeries de la UVic-UCC oferirà una conferència amb el títol “Desxifrant el mecanisme d’una malaltia genètica rara”.

Aquell mateix matí es coneixeran els 20 finalistes que participaran en la prova pràctica. es realitzarà el dimecres 7 de febrer a la tarda a la Facultat de Biociències de la UAB.

L’acte del lliurament dels premis se celebrarà presencialment el dia 23 de febrer a l’Institut d’Estudis Catalans i es transmetrà en directe.

Les olimpíades de biologia

Les olimpíades tenen com principal objectiu incentivar l’interès dels estudiants de Batxillerat en l’estudi de la Biologia i reconèixer públicament el seu esforç.

Així mateix, pretenen traslladar el missatge de la importància de la Biologia pel futur de la humanitat. Resulta impossible comprendre la vida, analitzar els seus problemes en el nostre planeta i plantejar solucions adequades, sense un coneixement profund de les principals qüestions biològiques.

Entre els primers reptes cal citar, per exemple, la contaminació química ambiental, el canvi climàtic, la pèrdua de biodiversitat i el diagnòstic i tractaments de malalties degudes a nous bacteris resistents i nous virus.

Més informació: http://olimpiadadebiologia.cat/

Darreres notícies

1 comentari

Comments are closed.