representants catalans a l' olimpíada espanyola de biologia

Els catalans Adrià Uriol i Ona Navarro medalla d’or i plata en l’Olimpíada Espanyola de Biologia 2024

Representaran a Espanya en l’Olimpíada Internacional de Biologia i en la Iberoamericana.

Del 18 al 21 d’abril s’ha celebrat a València la fase nacional de l’Olimpíada de Biologia de 2024. La delegació catalana , amb l’equip dels delegats de les Olimpíades de Biologia a Catalunya, acompanyava als cinc primers guanyadors de la fase catalana celebrada el passat 23 de febrer de 2024. Uns bons resultats per tot l’equip coronat amb dues medalles. Una d’or per l’hospitalenc Adrià Uriol Alaiz de FEP Tecla Sala i una de plata per l’Ona Navarro Roca de l’Escola Sant Gervasi de Mollet del Vallès.

En aquesta edició  de les OEB 2024 han participat 59 alumnes de segon de batxillerat seleccionats de les fases autonòmiques. Podeu descarregar-vos el resum al web de l’OEB.

 

Adrià Uriol recollint el premi Olimpíada Espanyola biologia 2024

Els 4 guanyadors amb medalla d’Or. D’esquerra a dreta Katia López Huang, Francisco Rodríguez Martín, Natalia Lévano Fraguas i Adrià Uriol Alaiz

 

El lliurament de premis i diplomes OEB 2024

La cerimònia de lliurament de diplomes es va realitzar en el matí del diumenge 21 d’abril al Paranimf de la Nau. Va estar presidida per la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, la subdirectora general de Centres i Programes del Ministeri d’Educació, Formació Professional i Esports, Librada María Carrera, el Degà de la facultat de ciències biològiques de la Universitat de València, Ismael Mingarro, el regidor portaveu de l’Ajuntament de València, Juan Carlos Caballero i la presidenta de l’Olimpíada Espanyola de Biologia, Consuelo Sánchez.

Tots els participants van rebre un diploma acreditatiu de participació i van compartir uns bons moments durant tot el cap de setmana, no només amb les proves teòriques i pràctiques, sinó també de visites  interessants com al Jardí Botànic de València, la visita a la ciutat de València o l’escapada a l’Albufera de València i la platja del Saler. També vam comptar amb xerrades sobre QuinteScience, Iberozoa i del CSIC.

Lliurament olimpiada espanyola de biologia categoria plata ona navarro

Els quatre guanyadors de la medalla de plata. D’esquerra a dreta Diego Álvarez Álvarez, Ona Navarro Roca, María del Cristo Betancor Sánchez i Vicente Martín Melgarejo Riquelme

Cap a l’olimpíada internacional i la iberoamericana

Els representants espanyols de la XXXV Olimpíada Internacional de Biologia 2024 (IBO 2024, Astanà, el Kazakhstan) són: Katia López Huang, Adrià Uriol Alaiz, Natalia Lévano Forges i Francisco Rodríguez Martín. I per a la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB 2024), que se celebrarà a Cuba en la Universitat de Matances, els representants espanyols són: Diego Álvarez Álvarez, Ona Navarro Roca, María del Crist Betancor Sánchez i Raúl Muñiz Martínez.

 

 

Curiositats de l’Olimpíada

Olimpíada espanyola de biologia En aquesta Olimpíada també va haver-hi moment per a les curiositats, mentre els alumnes feien les proves pràctiques, els delegats vam poder presenciar com es retirava un rusc d’abelles als jardins de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València.

 

 

 

En tot cas, la junta rectora vol felicitar a tots els participants de l’Olimpíada Espanyola de Biologia, en especial als cinc joves catalans i els seus mestres:

  1. Adrià Uriol Alaiz – FEP Tecla Sala – L’Hospitalet de Llobregat
  2. Ona Navarro Roca – Escola Sant Gervasi – Mollet del Vallès
  3. Gabriel Molero Suero – Escola Montagut – Vilafranca del Penedès
  4. Aleix Biel Estarlich Pimàs – Institut Els Tres Turons – Arenys de Mar
  5. Daniel Rodríguez Adell – FEP Tecla Sala – L’Hospitalet de Llobregat

I a l’Adrià i l’Ona desitjar-los molts encerts en les futures competicions

 

Fotografia de capçalera: D’esquerra a dreta: Antonio Jimeno,  Aleix Biel, Ana Morales, Daniel Rodríguez, Ona Navarro, Adrià Uriol, Gabriel Molero, Josep Marlés.

Darreres notícies