Dra.Gemma Marfany Nadal

DBGen Ocular Genomics és una empresa biotecnològica fundada el gener del 2018 per científiques especialitzades en genètica humana i radicada a la Universitat de Barcelona. DBGen està especialitzada en el diagnòstic genètic de les patologies de la visió. Té la missió d’oferir un diagnòstic genètic de qualitat, fiable i assequible, que permeti assegurar el diagnòstic clínic i orientar el pacient en relació amb les teràpies gèniques emergents per a les patologies de la visió.

DBGen és una empresa fundada, per dues biòlogues catalanes especialitzades en genètica, la Dra. Roser González-Duarte (Col·legiada d’Honor 2023) i la Dra. Gemma Marfany, col·legiada, que també exerceix de directora associada.

Gemma Marfany és catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona i investigadora principal d’un grup de recerca centrat en el diagnòstic genètic de trastorns visuals hereditaris i l’anàlisi funcional de gens candidats en models cel·lulars i animals. És directora de la unitat CIBERER U-718, membre de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD UB). Ha sigut secretària de la Comissió de Bioètica de la UB, i delegada del rector per a la divulgació científica.