Genètica ministra compareix davant de la comissió de sanitat

Anunci de la creació, finalment, de l'especialitat de Genètica

La ministra de sanitat, Mónica García, va anunciar el passat 26 de gener a la Comissió de Sanitat del Congrés dels Diputats que, durant aquesta legislatura, es crearà l’Especialitat de Genètica. Aquesta demanda llargament reclamada pels Biòlegs i Biòlogues de l’Estat ha estat finalment escoltada.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya agraeix al Consejo General de Colegios Oficiales de Biólogos – CGCOB, als col·legiats i a tots els professionals de la biologia i graus relacionats que treballen en aquest àmbit sanitari el seu esforç per avançar cap a la consecució d’aquest objectiu.

Ara tocarà fer seguiment d’aquest anunci, perquè encara no és una realitat.

 

Podeu veure el video complet de la compareixença de la Ministra. I en el minut 31:58 fa l’anunci de la creació de diferents especialitats.

 

La darrera mobilització per reclamar l’especialitat de Genètica.

La darrera mobilització es va realitzar el passat 23 de gener, quan arran de la presentació del Catàleg Comú de proves genètiques que va organitzar el Ministeri, tant dins com fora de l’acte es va reclamar el reconeixement de la Genètica com a especialitat clínica. El CBC, que ja es va adherir a la reivindicació de la creació de l’especialitat sanitària de Genètica com altres col·legis i associacions professionals, creu que és una prioritat, tenint en compte els reptes presents i futurs d’aquesta disciplina en la qual treballen molts biòlegs i altres graus relacionats.

Precisament perquè es considera que serà molt difícil d’assumir i garantir el nou Catàleg presentat pel que fa a l’equitat, seguretat i qualitat de les proves a tot el territori estatal sense una especialitat reglada i integrada en el Sistema Nacional de Salut que garanteixi una Formació Sanitària Especialitzada homogènia i específica a totes les comunitats autònomes, urgeix continuar demanant agilitat en el procés de creació de l’especialitat de Genètica i que passi de ser una prioritat a una realitat i deixar de ser l’únic país de la UE en què no està acreditat aquest coneixement.

 

 

Imatge: captura de la compareixença de la Ministra de Santitat en la comissió de sanitat del passat 26/01/2024.

Darreres notícies