Diari ARA Lluis Tort

Entrevista a Lluís Tort, degà de BiòlegsCAT, al Diari ARA

S’acaba de publicar l’entrevista que en Toni Pou, periodista científic del diari ARA, ha realitzat a en Lluís Tort, el nostre degà i catedràtic de fisiologia de la Universitat Autònoma de Barcelona, especialista en Fisiologia animal comparada, en concret en investigació sobre l’estrès i la immunodepressió en peixos. La podeu llegir íntegrament seguint aquest enllaç. En aquesta entrevista, en Lluís Tort, ens explica dos dels seus àmbits principals de treball.

 

En Lluís Tort, Degà del Col·legi de Biòlegs de Catalunya

Lluís Tort

Com a degà del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, Tort posa de manifest la importància dels biòlegs en la societat i quines són les principals activitats professionals: sanitari, ambiental, recerca i docència. En aquesta part de l’entrevista ens dona una dada molt interessant que prop del 90% dels professionals en recerca són biòlegs i biòlogues. També apunta el llarg treball que s’està fent des dels Col·legis de Biòlegs a escala estatal per aconseguir que la biologia sanitària sigui una professió regulada, com els metges, els veterinaris o els arquitectes. Podeu ampliar informació sobre aquesta defensa de la professió en aquest article de la revista del Col·legi.

 

En Lluís Tort, catedràtic de Fisiologia de la UAB

Lluís Tort, amb el seu extens coneixement en la recerca sobre l’estrès i la immunodepressió en peixos, assenyala les raons per les quals l’apassionen aquests éssers vius. Ha trencat alguns tòpics sobre ells i la seva capacitat memorística i s’ha parlat de l’aqüicultura i com ha evolucionat aquests darrers anys.

Així mateix, ha exposat els principals eixos de debat entre la comunitat científica sobre si els peixos senten o no el dolor. En aquest punt, la resposta fisiològica, segons Tort, és clara i el debat se centra a escala psicològica i si s’ha d’entrar o no en una regulació específica com la dels mamífers.

 

 

Lluís Tort: “Els peixos reaccionen al dolor, però si els afecta psicològicament o no és on hi ha el debat”. Toni Pou – Diari ARA. Fotografia destacada del Francesc Melcion.

També podeu llegir-la en aquest pdf.

Darreres notícies