Col·legi de Biòlegs guanya recurs a Aj. Barcelona

Defensa Professional | L'Ajuntament de Barcelona rectifica i admet biòlegs

L’Ajuntament de Barcelona ha canviat les bases i ha admés favorablement les alegacións d’un recurs de reposició presentat pel Col·legi de Biòlegs de Catalunya per l’anunci publicat al DOGC de 19 de juny de 2024, sobre aprovació de les bases específiques que han de regir la convocatòria per a l’ampliació de diferents borses de treball de l’Ajuntament de Barcelona.

La publicació en qüestió excloïa els llicenciats i graduats en Biologia per les places a la categoria Tècnic/a Superior en Ciències (BS2024_2210 – TS Ciències) a l’àmbit Mediambiental requerint només la possessió del Grau en ciències ambiental. El passat 5 de juliol, la directora de Serveis de Planificació Econòmica, Selecció i Promoció de l’Ajuntament de Barcelona va publicar una nota informativa on s’indicava que grau o llicenciatura en ciències biològiques o equivalents, podien optar també a l’àmbit funcional Mediambiental que es defineix en la categoria de Tècnic/a Superior en Ciències (BS2024_2210 – TS Ciències) i recollida a l’annex I de les bases de la convocatòria.

Els biòlegs en l’àmbit ambiental

Els professionals de la biologia treballen en sectors com l’ordenació, conservació i control del territori, gestió de recursos -forestals, agrícoles, marítims, etc.- gestió de residus, avaluació d’impactes i restauració del medi natural. També exerceixen com a tècnic, gestor, auditor o assessor en la funció pública, en empreses o en gabinets de projectes, i treballen en l’organització i gerència d’espais naturals protegits, jardins i museus, i en estudis de contaminació agrícola, industrial i urbana.

Així mateix, els biòlegs són experts a estudiar i preveure els efectes del canvi climàtic en el medi natural. La seva tasca comporta també la recomanació experta per a la sostenibilitat, la planificació i l’explotació racional dels recursos naturals.

Defensem la professió

defensem la professió Defensa biòlegsEl Col·legi de Biòlegs de Catalunya té la missió de protegir i representar la professió i els interessos professionals dels col·legiats, davant de l’administració i de la societat. Tal com s’indica en diferents apartats dels nostres Estatuts, el CBC “ostenta la representació i defensa de la professió de biòleg i dels col·legiats davant les administracions públiques, institucions, tribunals o entitats i particulars amb la legitimació per ser part en tots aquells litigis que afectin els interessos professionals, en defensa dels seus drets i honoraris produïts pels seus treballs, així com exercir el dret de petició conforme a la llei“.

Darreres notícies