Barcelona compromís ciutadà B+S 24-34

Renovem el nostre compromís per una Barcelona + Sostenible

Barcelona + sostenible AdhesióEl Col·legi de Biòlegs de Catalunya ha renovat el seu compromís amb Barcelona i hem tornat a signar el compromís ciutadà per una Barcelona + Sostenible per deu anys més. Aquesta iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona emana del Consell de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Barcelona. En José Luis Casanova fa anys que és el representant dels biòlegs de Catalunya al Consell i és el punt de connexió amb les altres organitzacions, entitats, institucions, centres educatius i persones de la ciutat compromeses a millorar la sostenibilitat de l’entitat que representen, el barri i la ciutat.

 

Participar en aquesta xarxa ens obliga com a Col·legi a fer les coses millor i treballar per l’ambientalització de la nostra oficina: separació de residus, reducció de recursos: aigua, paper, de plàstic, millorar l’eficiència energètica de les nostres instal·lacions i també les compartides amb els companys del COAC. I també a fer propostes més enllà del nostre àmbit.

 

En aquesta nova etapa que s’iniciarà tornant de vacances, la comissió de medi ambient pensarà i treballarà en noves propostes per millorar l’ambientalització del nostre col·legi professional. Per començar, us recordem que la subscripció a la revista potser només digital. I aportarà idees i contingut amb el valor afegit que els biòlegs som capaços d’oferir.

 

Des de 2012 al Consell de Sostenibilitat de Barcelona

Barcelona Compromís ciutadà 2012La participació més activa de la Comissió Medi Ambient del Col·legi de Biòlegs de Catalunya en la Xarxa Barcelona + Sostenible va iniciar-se l’any 2012 quan es va signar l’adhesió per a aquest compromís per a la sostenibilitat: 2012 -2022 de l’Ajuntament de Barcelona.

 

Les accions inicials del Col·legi dins del compromís per una Barcelona Sostenible van ser d’un inici l’ambientalització del Col·legi i la creació de “l’oficina verda”. Així mateix, el treball persistent del Jose Luís ha assolit ser el representant dels Col·legis Professionals de Barcelona, juntament amb Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, el Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona i el d’ENGINYERS BCN.

 

Durant aquests anys, s’ha traslladat dins del Consell de Sostenibilitat la visió dels biòlegs. Destaquem les intervencions públiques informant sobre el posicionament del CBC sobre l’ampliació de l’Aeroport de Barcelona, sobre el turisme sostenible, sobre participació diversa i representativa, també sobre el canvi climàtic, cobertes vegetals, plàstic zero, plagues emergents i espècies invasores; i d’especial interès aquelles que tracten sobre la globalització i crisis sanitàries, climàtica i socioeconòmiques. S’ha donat a conèixer el que ofereix el CBC en la pràctica ambiental: com l’assessorament tècnic i la participació representativa, entre d’altres.

 

Darreres notícies