Peix musclera, musclos, seguretat alimentaria,

El CBC a la Comissió de Seguiment de la Seguretat del Peix i Productes de la Pesca

El 25 de setembre de 2025 es va celebrar, de forma virtual i coordinada per l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària (ACSA), la reunió de la Comissió de Seguiment de la Seguretat del Peix i Productes de la Pesca. La trobada va aplegar representants del sector pesquer, aqüícola i sanitari per analitzar els programes de vigilància i control i compartir novetats normatives en seguretat alimentària marina.

Els punts claus de la comissió de seguiment

  • Resultats i Planificació: Es van presentar els resultats del programa de mostreig de productes de la pesca de 2024 (incloent-hi perills biològics, químics i additius) i les línies de treball principals per al 2025. També es va informar sobre el pla de recerca de residus en aqüicultura.
  • Novetats Normatives: Es van abordar els nous criteris de qualitat de l’aigua a la indústria alimentària (RD 3/2023) i les actualitzacions sobre controls oficials (RD 562/2025).
  • Afers Europeus: Es van destacar el projecte europeu COCKTAIL (impulsat per l’IRTA) i el nou Reglament (UE) 2025/1891, que estableix límits màxims d’arsènic inorgànic en peixos i altres productes marins.

El CBC a la comissió de seguiment de la seguretat del Peix i Productes de la pesca.

Jordi Carreras Representant CBC Comissió de Seguretat Peix i productes pescaJordi Carreras, representant del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, va participar en la reunió. La seva intervenció va reafirmar el compromís del CBC amb la seguretat alimentària, la sostenibilitat i la protecció dels consumidors en els sectors pesquer i aqüícola catalans, fent valdre la contribució de la professió biològica en aquest àmbit.

 

Podeu llegir el darrer resum de la comissió de seguiment de la seguretat del Peix i Productes de la pesca.

Darreres notícies