“Holiday in the wild” (Safari per Nadal, 2019)

Holiday in the wild és una pel·lícula dirigida per Ernie Barbarash i protagonitzada per Rob Lowe (Derek), Kristin Davis (Kate), Fezile Mpela (Jonathan), Colin Moss (Drew), Waldemar Schultz, Hayley Owen, Faniswa Yisa,  Thandi Puren, Renate Stuurman, Keeno Lee Hector i John Owen Lowe (Luke), que en la vida real és fill de Rob Lowe.

El guió del film és de Neal Dobrofsky i Tippi Dobrofsky. La música és d’Alan Lazar, la fotografia d’Hein de Vos i el muntatge d’Heath Ryan. El llargmetratge es va rodar a Zàmbia i a Sud-àfrica.

Drew (Colin Moss) i Kate (Kristin Davis) són un matrimoni benestant que viu a Nova York. L’agost de 2019, el seu fill, Luke (John Owen Lowe) se’n va a la universitat. Un cop ha marxat, el seu pare sorprèn a la mare dient-li que ha deixat d’estimar-la i que es vol separar d’ella. Kate que volia anar a Zàmbia amb Drew per passar unes vacances, decideix marxar sola.

Holiday in the wild - cinema i ciència

Holiday in the wild una pel·lícula de l’Ernie Barbarash

En aquell país de l’Àfrica Kate coneix Derek (Rob Lowe), pilot d’avioneta i guia turístic que, a més, col·labora en la direcció d’una “nursery” per cries d’elefants, anomenada “Lilayi,  Elephant nursery”. Els petits elefants han perdut les seves mares a causa de caçadors furtius. Un cop aconsegueixen recuperar-los els tornen a la vida salvatge. El projecte que duen a terme s’anomena “Elephant  Orphanage Project”.

Kate, que és veterinària, tot i que no ha exercit mai, només arribar a Zàmbia té l’oportunitat de col·laborar a recuperar una cria d’elefant que es troba en un estat molt precari. Uns caçadors furtius li acabaven de matar la mare per quedar-se amb el marfil dels seus ullals.

Al petit elefant l’anomenen Manu i el porten a l’orfenat d’elefants per intentar la seva recuperació. Un cop allà Kate queda sorpresa pel lloc, per les cries d’elefants que hi ha, pel projecte de recuperar-los i decideix oblidar-se de les seves vacances i col·laborar en aquella tasca. S’hi troba tan bé que decideix perllongar la seva estada a Zàmbia. Fins i tot hi passa els dies de Nadal d’aquell any.

Què aprenem a Holiday in the wild?

“Holiday in the wild” és un llargmetratge molt entretingut que ens dona molta informació sobre el comportament dels elefants, principalment de les seves cries. Ens mostra les dificultats per les quals passen a causa de la caça furtiva i el que cal fer per tenir cura dels petits elefants orfes. El film ens descriu com se’ls ha d’alimentar per aconseguir que sobrevisquin i ens fa reflexionar sobre el fet que en els darrers anys el nombre d’elefants salvatges ha disminuït al voltant d’un 60%.

La pel·lícula també és útil com a eina didàctica per a treballar temàtiques relacionades amb les reserves africanes, els recursos necessaris per a mantenir-les o la incidència del turisme a l’Àfrica.

Les imatges dels elefants a Holiday in the wild són esplèndides. A més a més, tenim l’oportunitat de veure un ecosistema on habiten els anomenats cinc grans mamífers: lleons, lleopards, búfals, rinoceronts i elefants.

Si teniu curiositat per saber si Manu es recupera o si Kate i Derek acaben sent parella, no us perdeu el llargmetratge, no us decebrà.

Darreres notícies