tb seq: epidemioloia genòmica dela tuberculosi
Seminari en línia

Ja podeu veure el seminari: TB-SEQ: Epidemiologia Genòmica de la tuberculosi a Catalunya

A càrrec de la Dra. Veronica Saludes Montoro

Ja teniu disponible el seminari en línia que va impartir la Dra. Verónica Saludes Montoro sobre TG-SEQ: Epidemiologia Genòmica de la tuberculosi a Catalunya. En aquest seminari es va parlar que tot i el progrés significatiu en el control de la transmissió del complex Mycobacterium tuberculosis (MTBC), les estratègies tradicionals d’estudis de contactes de tuberculosi mostren limitacions, que han estat accentuades per la pandèmia de COVID-19.

Així mateix, es va exposar que les dades de seqüenciació del genoma complet de MTBC poden usar-se com a marcador epidemiològic d’alta resolució, complementant els estudis de contactes.
TB-SEQ va començar com un estudi pilot de base poblacional de seqüenciació genòmica dels ceps de MTBC de Catalunya, i en l’actualitat aquesta activitat està integrada en la vigilància epidemiològica formal per a millorar el control i la prevenció de la tuberculosi a Catalunya.

 

La ponent del seminari TB-SEQ: Epidemiologia Genòmica de la tuberculosi a Catalunya va ser la Dra. Verónica Saludes Montoro. Ella és doctora en Biologia corresponsable de l’Àrea de Seqüenciació del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

El seminari va estar presentat i conduït per la Dra. Águeda Hernández Rodríguez, vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Darreres notícies