renda IRPF

La quota col·legial és deduïble de l'impost d'IRPF

Ahir, 3 d’abril de 2024  va començar la campanya de la renda 2023 és a dir la de l’impost sobre la renda de les persones físiques, IRPF.

Com cada any et recordem que les quotes col·legials dels col·legis professionals amb col·legiació obligatòria, com és el Col·legi de Biòlegs de Catalunya, són deduïbles per llei, tant si treballes per compte d’altri (article 10 del RD 439/2007 del Reglament de l’ IRPF ) o, per compte propi (article 28.1 de la Llei 35/2006 de l’ IRPF ).

En el primer cas, l’import total de la quota has de posar-lo en la declaració de renda, en rendiments de treball. Si treballes per compte propi, has de reflectir la quota com una despesa més de l’activitat i has d’incloure-la juntament amb altres conceptes fiscalment deduïbles.

No és necessari presentar cap certificat, excepte si te’l demana expressament la Hisenda Pública. Si vols descarregar-te aquest certificat, has d’entrar a la intranet del col·legi, el portal del Col·legiat.

Us hem enviat un correu electrònic amb tota la informació que necessiteu saber per descarregar-vos el certificat.

 

Darreres notícies