Obrim nova secció: Els assajos clínics i els biòlegs

Amb aquest títol Els Assajos Clínics i els biòlegs hem obert una nova secció al lloc web del Col·legi de Biòlegs de Catalunya amb les aportacions de la biòloga CAT Montserrat Solà Collado. Una forma d’introduir-nos al fascinant món dels assajos clínics i la recerca clínica, la pedra angular en l’avanç de la medicina.

Aquesta secció té la voluntat d’obrir una finestra a la importància la recerca i els assajos clínics, que si bé tenen un caire multidisciplinari, el rol de les biòlogues i dels biòlegs presents i futurs és essencial en cada pas del camí. És tan rellevant que podríem afirmar que el futur de la medicina també està a les mans dels biòlegs.

Si bé, inicialment està pensada pels futurs professionals de la biologia, els més veterans actualitzaran visions i perspectives de futur.

 

Els assajos clínics més enllà del web

A més d’utilitzar el web, Solà també ha preparat informació gràfica per difondre a les xarxes i poder arribar a més gent i contribuir a la visibilització d’aquesta feina que l’apassiona.

Mireu la publicació a Linkedin o aquesta versió reduida per a X.

Quina informació trobareu a “Els assajos clínics i els biòlegs?

Montserrat Solà ha preparat dotze lliuraments d’informació rellevant sobre els assajos clínics i els biòlegs. En el primer, es fa una petita introducció al Món dels Assajos Clínics on ens proposa una visió general dels assaigs clínics i una explicació del crucial paper dels biòlegs en la recerca clínica.

En els pròxims lliuraments ens farà un repàs sobre:

 • Les fases dels Assaigs Clínics.
 • El Disseny Experimental
 • La Bioètica en Assaigs Clínics
 • La investigació i Desenvolupament de Medicaments
 • Les Innovacions Tecnològiques en Assaigs Clínics
 • La Participació del Pacient
 • Els Desafiaments i Oportunitats en la Recerca Clínica
 • Les Col·laboracions Acadèmiques i Industrials
 • La Regulació i el Compliment
 • Els Resultats i la Publicació
 • La Reflexió i Perspectives de futur per als biòlegs.

 

Des de BiòlegsCAT hem abraçat aquesta iniciativa de difusió d’aquesta activitat de la biologia. Aquesta voluntat no és d’ara. Sense anar massa més llunys, el maig de 2022 vam celebrar la setmana dels assajos clínics amb un recull de seminaris en línia amb professionals del camp de recerca i assaigs clínics on es van fer una orientació professional en l’àmbit dels assajos clínics; es va informar sobre les sortides professionals en Centres Sanitaris, en empreses de suport a la recerca clínica, en la Indústria Farmacèutica; i es va informar sobre les diferents opcions formatives en Assajos Clínics. Estan publicats, no us els perdeu!

Darreres notícies