Pedraforca Sortida cap de setmana de biòlegscat

Vine a gaudir amb col·legiats d’un cap de setmana amb diverses activitats al peu del Pedraforca

27, 28 i 29 d’octubre de 2023

Díptic en pdf

Objectius

El CBC de la mà de Salvador Puigmartí, biòleg especialitzat en activitats de divulgació ambiental i de descoberta del Cosmos (Cuiol Nature), us proposa un conjunt d’activitats en un espai de convivència entre col·legiades i col·legiats. Així, el cap de setmana del 27 al 29 d’octubre podrem gaudir d’una trobada de biòlegs i compartir  activitats científiques i de lleure a Saldes, al peu del Pedraforca.

Programa de la sortida cap de setmana al Pedraforca

 DIVENDRES 27 D’OCTUBRE

A partir de les 15 hores: Arribada  a l’alberg Cal Manel (Saldes) i distribució de les habitacions.

16:00h: Sortida al naixement de la riera salada, un ecosistema singular que combina en un espai molt reduït, dos ambients molt diferents, d’aigua salada i d’aigua dolça. Activitat gratuïta.

19:00h: Benvinguda per part de l’ajuntament de Saldes.

19:30h: Presentacions dels assistents i de les activitats previstes en la trobada.

20:00h: Sopar de col·legiats i sobretaula (alberg Cal Manel).

22:30h: Per aquelles persones que ho desitgin, podran pair el sopar bo i fent una pujada nocturna al castell de Saldes. Activitat gratuïta.

DISSABTE 28

MATÍ: Visita al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya.

Un jaciment paleontològic amb més de 3500 empremtes de  titanosaures del Cretaci superior. En la visita al Centre podrem veure també fòssils d’ous, ossos o de pell del mateix titanosaure.

Un recorregut guiat, amb simulacions ens mostrarà com eren aquests animals, com era el medi on vivien i amb quines altres famílies el compartien.

(20 minuts en cotxe de Saldes, passarem pel Coll de Pradell)

TARDA: Tulipmania

Visita guiada al jardí de les dàlies de Tulipmania.

(5 minuts en cotxe de Saldes).

* Mentre esperem que es faci fosc, podreu aprofitar per passejar pels carrers de Saldes bo i gaudint de la fira artesanal que es celebra en aquest dia.

TARDA – NIT:  Activitat d’astronomia al Centre Astronòmic del Pedraforca.

FENT DE LA CIÈNCIA UNA EXPERIÈNCIA

Experiència de descoberta del Cosmos amb sessió de planetari digital guiada amb projeccions a 180º en una cúpula, observació d’astres amb telescopi astronòmic i reconeixement de constel·lacions amb làser.

Activitat gratuïta per cortesia de @cuiolnature

DIUMENGE 29

MATÍ: Recorregut guiat al Parc Natural del Cadí Moixeró.

Ens trobarem a les 9.30h al Centre del parc natural a Bagà. Se’ns passarà un audiovisual que ens parlarà sobre els valors biològics, geològics i històrics del parc natural del Cadí Moixeró. Seguidament el director del parc natural, en Jordi Garcia Petit (biòleg i membre del CBC), ens acompanyarà en un recorregut naturalista per la ruta del trencapinyes amb visita a la mina de barita (1’30 h de durada a peu apta per a tothom).

Activitat gratuïta per cortesia del Parc Natural del Cadí Moixeró.

 MATI-TARDA: Dinar de comiat.

 De baixada de la ruta del trencapinyes ens aturarem en un restaurant per compartir el darrer àpat de la trobada.

DIRECCIO I COORDINACIÓ

Salvador Puigmartí biòleg, treballador independent, especialitzat en activitats de divulgació ambiental i de descoberta del Cosmos. Amb el projecte Cuiol Nature (fent de la ciència una experiència)  combina una doble formació artística i científica amb l’objectiu que les activitats esdevinguin experiències instructives, divertides i sempre provocadores.

ALLOTJAMENT I DINARS

L’allotjament previst serà a l’Alberg Cal Manel (https://albergcalmanel.eu/). Les habitacions disponibles són compartides en lliteres en habitacions de 4 o 6 persones.

Els àpats previstos seran: sopar divendres 27, esmorzar, dinar* i sopar el dissabte 28, esmorzar i dinar* el diumenge 29.

QUOTES D’INSCRIPCIÓ

1)    Activitats programades, 2 sopars, 2 esmorzars i allotjament dues nits en habitacions compartides en lliteres per a col·legiades, col·legiats i precol·legiats CBC i acompanyats (només adults):       130 €

2)    Activitats programades, 2 sopars (sense allotjament) per a col·legiades, col·legiats i precol·legiats CBC i acompanyats (només adults):   45 €

*Dinars: Es podrà fer la reserva per dinar en grup. Als dinars seran segons la carta i es pagarà cadascú en el mateix indret.

La inscripció es farà per rigorós ordre de pagament per transferència al Compte Bancari ES30 0081 7011 1900 0173 4880 – Banc Sabadell. S’haurà d’indicar el nom i cognoms de l’assistent a l’activitat.

INSCRIPCIÓ

Emplenar el següent formulari:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

  Amb la col·laboració de:

Sortida BiòlegsCAT al Pedraforca logos col·laboració