Resultat de la I Edició del Premi CBC a la millor Tesis Doctoral

 

El CBC amb el fi d’estimular la recerca al més alt nivell en les àrees científiques i en les tecnologies en les quals els professionals BIO desenvolupen la seva activitat, ha instituït un premi anual a la millor tesi doctoral amb una dotació de 1.500 euros.

El CBC entén que totes les tesis presentades han estat ja qualificades per tribunals competents, per la qual cosa els criteris d’avaluació per a aquest concurs es van basar en els següents aspectes: L’originalitat de la tesi, l’aportació innovadora, la utilitat de la seva aplicació i la presentació i disseny.

En aquesta edició s’han presentat 24 candidats a aquest premi, i en aquesta edició el jurat ha acordat premiar la tesis:

Physiological role of mitochondrial and plasma membrane channels in sperm, d’Ariadna Delgado Bermúdez de la Univesitat de Girona (28/07/2022).

Els resultats d’aquesta Tesi Doctorals han contribuit al coneixement dels mecanismes moleculars relacionats amb la capacitació espermàtica, que és un procés fisiològic que condiciona la fertilitat masculina. Tres dels estudis inclosos en la Tesi avaluen els mecanismes moleculars que s’esdevenen durant la criopreservació espermàtica, que és la tècnica més eficient per la preservació d’espermatozoides. Així mateix, aquesta Tesi contribueix a ampliar el coneixement sobre les causes d’infertilitat masculina i contribueix a l’optimització de les tècniques de preservació espermàtica, que són d’especial rellevància en pacients que han de rebre tractaments que poden afectar la fertilitat (per exemple, tractaments oncològics), per la preservació del semen en bancs de donants, i com a part dels tractaments de reproducció assistida.

Enhorabona a la premiada i moltes gràcies per participar als 24 doctorats.

En el mes de novembre se celebrarà el lliurament d’aquest premi.