Ajuda’ns a reivindicar la regulació de la

Biologia Sanitària

Com ja és sabut, les professions sanitàries reconegudes per la Llei 44/2003 de Ordenació de les Professions sanitàries són farmacèutics, metges, veterinaris, odontòlegs, infermeres, etc., i en el cas dels biòlegs actualment només són considerats professionals sanitaris els que hagin obtingut el títol d’especialista en una de les especialitats de laboratori (Anàlisis Clíniques, Microbiologia i Parasitologia, Bioquímica Clínica, Immunologia, Radiofarmàcia i Radiofísica Hospitalària).

La realitat és que hi ha a més, un bon nombre de biòlegs que estan contractats com a titulats superiors en institucions privades i públiques, i que treballen a l’àmbit clínic en sectors en què no existeix cap especialitat o bé aquesta no s’ha desenvolupat encara i que NO se’ls considera professionals sanitaris. Aquests sectors són per exemple: Anatomia Patològica, Biologia Molecular, Reproducció Humana, Embriologia, Genètica, Dietètica i Nutrició, Hematologia, Citogenètica, Citopatologia, Citotècnia, Diagnòstic Oncològic, Medicina Clínica Preventiva, Neurofisiologia, Neurobiologia, Recerca Biomèdica, Patologia Molecular i Salut Pública.

Des del Col·legi de Biòlegs de Catalunya, el Consejo General de Colegios Oficiales de Biólogos i altres entitats del nostre sector, estem fent diverses accions que tenen com a finalitat el reconeixement de la totalitat dels biòlegs sanitaris com a professionals sanitaris, que malgrat les promeses que els diferents equips del Ministeri de Sanitat durant anys han fet, encara no han estat resoltes. Aquesta actitud del Ministeri de Sanitat suposa que milers de professionals del nostre col·lectiu estan en una situació d’il·legalitat o alegalitat, impedint l’accés de biòlegs/biòlogues als llocs de feina i places que requereixen la condició de Professional Sanitari, i als pacients i usuaris en situacions d’indefensió originades per l’exercici professional en les múltiples àrees sanitàries. (enllaç amb més informació al respecte)

Per tal que es reguli aquesta situació estem fent diverses accions davant les instàncies polítiques i jurídiques i us demanem que tots els professionals dels àmbits de la Biologia, Biomèdics, Biotecnòlegs, etc. que estiguin treballant en activitats sanitàries  (Reproducció Humana, Genètica, Citologia, Recerca sanitària, etc.) i que a hores d’ara no poden tenir aquest reconeixement, omplin la següent enquesta:

https://cgcob.es/encuesta-biologo-a-sanitario-2021/