gen-ètica
Seminari en línia

Ja podeu veure el seminari: Gen-Ètica

A càrrec de la Dra. Gemma Marfany Nadal.

Ja teniu disponible el seminari en línia que va impartir la Dra. Gemma Marfany Nadal sobre Gen-Ètica. En aquest seminari s’ha parlat dels dubtes i consideracions bioètiques sobre les aplicacions de la genòmica, l’edició genètica, la transgènesi, els organoides i els estudis en cèl·lules mare embrionàries, el diagnòstic genètic i les noves teràpies avançades, la selecció d’embrions, les quimeres humà-animal… i la reflexió sobre el que hem de fer al respecte.

El seminari també trobareu algunes respostes a grans preguntes com perquè molts projectes de recerca necessiten rebre l’aprovació dels Comitès de Bioètica de les seves institucions. O si hi ha un límit a la recerca, que molts cops implica als investigadors de l’àmbit de la biologia. O si cal fer tot el que podem fer.

Com a conclusió, la Dra. Gemma Marfany ens va comentar:

Els biòlegs estarem al centre de l’huracà de la bioètica en aquest segle XXI. Crec que és molt important que siguem conscients de totes les qüestions bioètiques des d’una perspectiva àmplia i no només les que afecten els nostres projectes de recerca. Els aspectes bioètics no es poden veure com una restricció que ens limita en la nostra feina de recerca, sinó que, entre altres coses, l’objectiu final és millorar la nostra societat fent la nostra feina el millor possible.

El seminari va estar presentat i conduït per la Dra. Águeda Hernández Rodríguez, vicedegana de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

Gen-Ètica amb la Gemma Marfany

gen-ètica seminari en linia Gemma MarfanyDra. Gemma Marfany Nadal és catedràtica de genètica de la Universitat de Barcelona i investigadora principal d’un grup de recerca centrat en el diagnòstic genètic de trastorns visuals hereditaris i l’anàlisi funcional de gens candidats en models cel·lulars i animals. És directora de la unitat CIBERER U-718, membre de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB) i de l’Observatori de Bioètica i Dret (OBD UB). Ha estat secretària de la Comissió de Bioètica de la UB, i delegada del rector per a la divulgació científica.

Darreres notícies