Olimpíada Iberoamericana de biologia

Molt bons resultats de la delegació espanyola a la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia

  • La catalana, Ona Navarro Roca de l’Escola Sant Gervasi guanya una medalla de plata a l’Olimpíada Iberoamericana de Biologia, OIAB 2024

  • Els altres joves de la delegació espanyola obtenen dues medalles de plata més i una de bronze

 

OIAB 2024 olimpíada iberoamericana de biologiaAquest cap de setmana ha finalitzat la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia a Cuba a la Universitat de l’Havana que ha comptat amb delegacions de 15 països. En aquesta edició, els representants espanyols han guanyat tres medalles de plata i una de bronze. La jove de Mollet del Vallès i estudiant de batxillerat a l’Escola Sant Gervasi, Ona Navarro Roca, ha estat la jove amb més puntuació de la delegació espanyola, fet que li ha merescut una medalla de plata. Navarro va ser medalla d’or a l’Olimpíada de Biologia de Catalunya i plata a l‘olimpíada espanyola, fet que li va permetre l’accés a la participació en aquesta Olimpíada iberoamericana.

En el taulell de classificacions i amb medalla de plata l’ha seguit la Júlia García Soto i el Raúl Muñiz Martínez i, la medalla de bronze ha estat pel Diego Álvarez Álvarez. Us podeu descarregar aquí la classificació de la OIAB 2024.

 

Des del Col·legi de Biòlegs de Catalunya volem felicitar-vos a tots els per l’esforç i la dedicació i convidar-los que aprofitin aquestes grans capacitats científiques per la biologia i, en el futur, convertir-se en uns grans biòlegs i biòlogues. En els col·legis professionals, tindreu casa vostra. També volem reconèixer la tasca dels seus professors de Biologia, gràcies per la vostra dedicació i compromís.

Olimpiada Iberoamericana de Biologia amb la ministra

La delegació espanyola amb la ministra d’educació de Cuba, durant la cerimonia de clausura.

En la cerimònia de clausura els assistents vam tenir l’oportunitat de conversar amb la ministra d’educació cubana Ena Elsa Velázquez Cobiella.

 

La XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia

l’objectiu de fomentar l’interès per les ciències biològiques entre el talent jove, s’ha celebrat la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), del 8 al 14 de setembre, a la Universitat de l’Havana. En aquesta edició, s’ha comptat amb la participació de 15 països: l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Costa Rica, l’Equador, El Salvador, Espanya, Guatemala, Mèxic, Panamà, el Perú, Portugal, República Dominicana i l’amfitrió, Cuba.

Cada país ha tingut una delegació conformada per un màxim de quatre estudiants, els quals han d’estar cursant la secundària o haver-la finalitzat, i no estar en la universitat.
En aquesta edició a més de les proves teòriques i pràctiques, els joves olímpics ha visitat i rebut conferències en el Centre d’Immunologia Molecular i han fet una excursió a àrees del Jardí Botànic Nacional cubà.

 

 

Fotografia de capçalera: De vermell a l’esquerra l’Ona Navarro, seguida a de la Julia García Soto, el Raúl Muñiz Martínez i en Diego Álvarez Álvarez a la dreta.

Darreres notícies