Celebració del Lliurament de Premis CBC 2023 a la millor Tesi Doctoral i als 5 millors Projectes de Fi de Grau

El dilluns 20 de novembre a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona es va celebrar la primera edició del lliurament dels premis 2023 a la millor Tesi Doctoral i als 5 millors projectes de Fi de Grau.

Aquest acte en el qual van participar tots els premiats amb la presentació del resum dels seus treballs i tesi doctoral va estar presentant pel Degà del CBC Lluís Tort i Mònica Iglesias, degana de la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i conduït per Jordi Carreras, vicedegà del CBC.

Amb aquesta iniciativa, el CBC vol distingir l’excel·lència acadèmica i fomentar el progrés de la biologia, el desenvolupament científic i tècnic de la professió, així com valorar el seu servei a la societat. Així, la tesi doctoral ha estat premiada amb 1.500 euros, mentre que cadascun dels cinc treballs de fi de grau seleccionats ha estat dotat amb 500 euros. En tots els casos, els autors amb la distinció han rebut un diploma, un guardó i la publicació a la revista CBCAT d’un article divulgatiu amb els seus treballs acadèmics. El jurat de a valorat principalment l’originalitat, la innovació i la utilitat dels projectes.

El premi a la millor Tesi Doctoral va recaure en Ariadna Delgado Bermúdez de la Universitat de Girona per la tesi. “Physiological role of mitochondrial and plasma membrane channels in sperm“. Aquesta tesi “contribueix a ampliar el coneixement sobre les causes d’infertilitat masculina i contribueix a l’optimització de les tècniques de preservació espermàtica”, que són especialment rellevants en pacients que han de rebre tractaments que poden afectar la fertilitat —com ara els oncològics— però també per preservar el semen en bancs de donants, i com a part dels tractaments de reproducció assistida.

Els premis al 5 millors treballs de fi de grau els van concedir a

Ainhoa López Rivero de la Universitat de Barcelona amb el TFG. “The importance of using different restriction enzymes in population genomics”
Aniol Cortès Tarrago de la Universitat de Barcelona amb el TFG “Study of the role of ER-mitochondria contacts in neuronal physiology”.
Berta Mateos Vivar de la Universitat de Girona amb el TFG “Síntesi de pèptids en fase sòlida i avaluació de l’activitat in vitro contra el fitopatogen Xylella fastidiosa”
Guillem Izquierdo Arànea de la Universitat de Barcelona amb el TFG “Population genomics of Europe’s most threatened seabird: the Balearic shearwater (Puffinus mauretanicus)”  (el guardó ho va recollir un familiar, ja que Guillem estava de campanya de mostres)

 

José Eduardo Robles Robles de la Universitat Autònoma de Barcelona amb el TFG “Microtalks, pódcasts para la microbiología de las ITS (Infecciones de Transmisión Sexual)”

El CBC vol agrair a la Facultat de Ciències de la Universitat de Girona i a tots la participació en aquest lliurament de premis.

Així mateix, i amb l’objectiu de donar continuïtat a aquests premis ja ha convocat a la pròxima edició del 2024.

(https://cbiolegs.cat/premi-cbc-tesi/ i https://cbiolegs.cat/premis-fi-grau/)