Resum de la Trobada de biòlegs col·legiats al peu del Pedraforca

Des del CBC volen donar gràcies a l’Ajuntament i veïns de Saldes, a Jordi García Petit (director del parc natural del Cadí-Moixeró), als col·legiats que vau assistir i especialment a Salvador Puigmartí (https://www.cuiolnature.com/) que va coordinar aquesta trobada, per la magnífica acollida i per les emocionants les experiències compartides a la trobada de biòlegs col·legiats a Saldes al Peu del Pedraforca.

En aquests dies vam gaudir d’experiències emocionants, compartint coneixements i passió per la natura. Aquí podeu veure una petita mostra fotogràfica d’aquestes activitats.

Sortida al naixement de la riera salada, un ecosistema singular que combina en un espai molt reduït, dos ambients molt diferents, d’aigua salada i d’aigua dolça.
Benvinguda per part de l’alcaldessa de l’Ajuntament de Saldes.Presentació d’activitats de la mà de Salvador Puigmartí. Biòleg.
Pujada nocturna al Castell de Saldes i l’Ermita, amb Salvador Puigmartí fent una aproximació a la localització al cel de diverses estrelles i planetes.
Visita al Santuari de Grassolet i el seu entorn
Visita a una Fageda del parc natural del Cadí-Moixeró.
Visita guiada al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya. Un jaciment paleontològic amb més de 3500 empremtes de titanosaures del Cretaci superior, amb fòssils d’ous, ossos o de pell del mateix titanosaure.
Visita guiada al jardí de les dàlies de Tulipmania.
Activitat d’astronomia al Centre Astronòmic del Pedraforca Experiència de descoberta del Cosmos amb sessió de planetari digital guiada amb projeccions a 180º en una cúpula, observació d’astres amb telescopi astronòmic i reconeixement de constel·lacions amb làser. De la mà de Salvador Puigmartí, vam poder gaudir d’un magnífic eclipsi de lluna i de l’observació de diversos planetes i estrelles.
Visita al centre d’interpretació i Recorregut guiat al Parc Natural del Cadí-Moixeró de la mà de Jordi Garcia Petit, director del Parc.
Fotos dels participants gaudint de les diverses experiències.