Seminari En línia:

“Variació Biològica: Conceptes, aplicacions i estudi mitjançant estratègies Big Data/Data mining”

A càrrec del Dr. Fernando Marqués García

Dimecres 8 de novembre de 2023 a les 17 h.

Les molècules en els organismes vius sofreixen fluctuacions fisiològiques que no són iguals entre elles. Aquest concepte s’engloba sota l’acabo de variació biològica. En concret, a l’entorn del laboratori clínic aquest concepte és fonamental per a assegurar una adequada obtenció i interpretació dels resultats analítics. De fet, es tracta d’una eina sobre la que gira gran part de l’activitat en aquests laboratoris. D’altra banda, avui dia l’anàlisi de dades massives ens permet disposar d’una nova font d’informació de la qual obtenir resultats robustos. Així, el desenvolupament del camp de les estratègies big data/data minig ens ha permès manejar i obtenir informació de volums de dades cada vegada majors.

En aquest seminari ens focalitzarem a desgranar la teoria de la variació biològica, així com la seva utilització pràctica i els mètodes d’estudi per a obtenir aquests valors centrant-nos en mètodes indirectes mitjançant l’aplicació de tècniques massives d’anàlisis de dades (Big Data/Data Minig).

Els biòlegs especialistes de Laboratori Clínic estem cada vegada més representats en aquesta mena de laboratoris, si bé encara som una minoria amb un punt de vista enriquidor que aportar en aquest entorn.

(Aquest seminari s’impartirà en castellà)

PONENT

Dr. Fernando Marqués García.

Llicenciat en Ciències Biològiques, Doctor en Biologia Molecular i Cel·lular, Especialista en Bioquímica Clínica via BIR. Responsable de les Àrees de Proteïnes i Biologia Molecular, i Qualitat Analítica del Servei d’Anàlisis Clíniques i Bioquímica Clínica-Laboratori Unificat de la Metropolitana Nord (LCMN). Coordinador de la Unitat Multidisciplinària de Farmacogenètica i Farmacogenòmica, Membre de la Unitat de Medicina Personalitzada i de Precisió, Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (Campus Can Ruti-Badalona, Barcelona).

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya

El Col·legi de *Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 8 de novembre de 2023 a les 17 hores.

  • Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció (enllaç)

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC

https://www.youtube.com/channel/ucttlfcwrawvi8zsntc8rh7g. (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).