XVI Olimpíada Iberoamericana de Biologia. Els nostres representants han guanyat 1 medalla d’or i 3 medalles de plata.

Els guanyadors de l’Olimpíada Espanyola de Biologia han obtingut uns molt bons resultats en la XVI Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB 2023) celebrada en la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Madrid després de quatre anys sense ser presencial.

L’Olimpíada ha consistit en una prova pràctica que va incorporar activitats pràctiques de Zoologia, Genètica i Botànica, centrats en casos pràctics de recerca criminal. Així mateix, s’han realitzat dues proves teòriques, on els alumnes van haver de respondre a 150 preguntes de diferents camps de Biologia.

Els nostres quatre representants han obtingut una medalla d’or i tres medalles de plata. Els resultats han estat els següents:

Javier Echarte León, del Col·legi La nostra Sra. Del Buen Consejo de Madrid. Medalla d’Or.

Álvaro Blanco Ramil, del Col·legi Mater Inmaculata de Madrid. Medalla de Plata.

Laura Lerena Peña, de l’IES Tomás Mingot de Logronyo. Medalla de Plata.

Carolina Guillén Villarejo, de l’IES María Enríquez de Gandia (València). Medalla de Plata.

D’esquerra a dreta dels participants: Álvaro Blanco Ramil, Carolina Guillén Villarejo,  Laura Lerena Peña, i Javier Echarte León.

En la competició científica han participat 48 estudiants dels països de l’Argentina, Bolívia, el Brasil, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, l’Equador, El Salvador, Guatemala, Mèxic, el Perú, Portugal, República Dominicana i Espanya.

Ja es pot consultar la Memòria de la XVI Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB 2023), on es mostra un resum de l’Olimpíada en imatges i el repartiment de tot el medaller