Felicitats als guanyadors de la XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia

La fase nacional de la XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia es va celebrar a Barcelona a la Facultat de Biociències de la UAB del 23 al 26 de març de 2023.

Es va iniciar el dijous 23 a les 15,30 h, amb la recepció dels alumnes participants i dels professors delegats de la OEB que els acompanyaven, en el vestíbul de l’Hotel Exe Campus. Enguany han participat 62 alumnes i s’han inscrit 54 persones més, entre delegats, professors acompanyants i monitors.

La cerimònia de lliurament de diplomes es va realitzar en el matí (11.00 h) del 26 de març en l’Aula de Graus de Facultat de Biociències, a les en la qual van participar els olímpics/as, els delegats/as de la OEB, Sr. Javier Lafuente (Rector de la Universitat Autònoma de Barcelona), Sra. Sofía Martín Nieto (representant del Ministeri d’Educació), Sr. Isidre Gibert (Degà de la Facultat de Biociències de la UAB), D. Lluis Tort (Degà del Col·legi de Biòlegs de Catalunya) i Sra. Consuelo Sánchez Cumplido (presidenta de la Olimpíada Espanyola de Biologia). També va estar convidada la Degana de la Facultat de Biologia de la Universitat de València, Sra. Mari Carmen Bañó Aracil, que en absència per malaltia va delegar les seves funcions en les delegades valenciana Sra. María José Lorente i Sra. Raquel Ortells per a recollir el testimoni de les pròximes olimpíades que se celebraran a València 2024.

Els guanyadors de la XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB23) han estat:

Medalles d’Or

Luis Sánchez García, del Col·legi Marista Champagnat de Salamanca – Comunitat Autònoma de Castella i Lleó

Sergio García Canes, del Col·legi Inmaculada Jesuitas d’Alacant – Comunitat Autònoma de València

Carlos Albuixec Bonet, de l’IES Eduardo Merello de Port de Sagunt (València) – Comunitat Autònoma de València

Hugo Pérez Salas, de l’IES Ordoño II de Lleó – Comunitat Autònoma de Castella i Lleó

Foto dels ors. D’esquerra a dreta els noms són: Luis Sánchez García (posició 1), Sergio García Canes (posició 2), Carlos Albuixec Bonet (posició 3) i Hugo Pérez Salas (posició 4)

Medalles de Plata

Laura Lerena Peña, de l’IES Tomás Mingot de Logronyo – Comunitat Autònoma de La Rioja

Carolina Guillén Villarejo, de l’IES María Enríquez de Gandia (València) – Comunitat Autònoma de València

Álvaro Blanco Ramil, del Col·legi Mater Inmaculata de Madrid – Comunitat Autònoma de Madrid

Javier Echarte León, del Col·legi Nuestra Sra. Del Buen Consejo de MadridLa nostra Sra. Del Bon Consell de Madrid – Comunitat Autònoma de Madrid

Foto de les plates. D’esquerra a dreta els noms són: Carolina Guillén Villarejo (posició 6), Álvaro Blanco Ramil (posició 7) i Javier Echarte León (posició 8). Falta Laura Lereña (posició 5) (la seva medalla va ser recollida per Javier Fernández-Portal)

Medalles de Bronze

Carmen Fuentes Campos, de l’IES Martínez Montañés de Sevilla – Comunitat Autònoma d’Andalusia

Borja Rodríguez Hermida, del Col·legi Retamar de Madrid – Comunitat Autònoma de Madrid

Aleix Guiu Costa, de L´Institut La Mitjana de Lleida – Comunitat Autònoma de Catalunya

Laia Oleart Rabanal, de la Escola Frederic Mistral, Tècnic Eulália de Barcelona – Comunitat Autònoma de Catalunya

Foto dels bronzes. D’esquerra a dreta els noms són: Carmen Fuentes Campos (posició 9), Aleix Guiu Costa (posició 11), Laia Oleart Rabanal ( posició 12) i Borja Rodríguez Hermida ( posició 10).

Memòria de la XVIII Olimpiada Española de Biología. Barcelona 2023

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya va ser part del Comitè Organitzador, que és molt coral, i va patrocinar una gran part de les despeses de l’organització.