Enhorabona als guanyadors de la XIII edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya!!

El divendres 24 de febrer es van donar a conèixer els guanyadors en l’acte de cloenda de la XIII edició de la L’Olimpíada de Biologia de Catalunya

Els tres primers classificats, que van merèixer medalla d’or, van ser, per aquest ordre, Laia Oleart Rabanal (Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, de Barcelona), Francisco Valverde Hernández (Sagrat Cor Diputació, de Barcelona) i Laia Abio Buil (Institut Jaume Vicens Vives, de Girona). En el quart i cinquè lloc, van classificar-se i obtenir medalla de plata, el lleidatà Aleix Guiu Costa (Institut la Mitjana) i Alba Cartró Peris (Escola Montagut, de Vilafranca del Penedès). El sisè classificat, de Barcelona, va obtenir medalla de plata, mentre que els altres 14 semifinalistes van obtenir medalla de bronze.

El certamen català es va desenvolupar a principis de febrer i va aplegar 300 alumnes de segon curs de Batxillerat de 93 centres educatius diferents. Les proves es van desenvolupar en una primera fase teòrica on van participar tots els alumnes inscrits i que va tenir lloc en les cinc seus del concurs (Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona i Vic). Els 20 alumnes que van quedar semifinalistes van accedir a la prova pràctica, que es va tenir lloc a la Universitat de Barcelona, i que finalment va decidir quins són els representants catalans al certamen estatal. A l’Olimpíada espanyola que se celebrarà del 23 a 26 de març en la UAB (Barcelona) competiran els millors classificats de les 17 comunitats i les dues ciutats autònomes de l’Estat. Posteriorment, els quatre millors classificats del campionat estatal tindran l’opció de participar en la XXXIV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a la Unió dels Emirats Àrabs al juliol. Així mateix, els alumnes classificats de la cinquena a la vuitena posició en el certamen estatal participaran en la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), que tindrà lloc a Madrid durant el mes de setembre.

Jordi Carreras, Vicedegà del CBC lliurant els premis (3 tauletes) patrocinats pel CBC als tres primers clasificats. De esquerra a dreta: Laia Abio Buil (Institut Jaume Vicens Vives, de Girona) 3a medalla d’or,Laia Oleart Rabanal (Escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia, de Barcelona) 1a medalla d’Or i Francisco Valverde Hernández (Sagrat Cor Diputació, de Barcelona) 2na medalla d’Or

Podeu visualitzar el vídeo del lliurament de premis: