XIII Olimpíada de Biologia de Catalunya 2023

Celebració de la XIII Olimpíada de Biologia de Catalunya

Els dies 4 i 8 de febrer es va celebrar la XIII edició de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya que té com principal objectiu incentivar l’interès dels estudiants de Batxillerat en l’estudi de la Biologia i reconèixer públicament el seu esforç i animar-los a continuar estudiant aquesta ciència. A més, l’OBC també pretén ser «una oportunitat perquè els estudiants coneguin altres alumnes interessats en la Biologia», primer a Catalunya, després a tot Espanya i, finalment, en l’àmbit mundial.

Els cinc millors classificats a l’OBC podran participar en representació de Catalunya en la XVIII Olimpíada Espanyola de Biologia (OEB), del 23 al 26 de març a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Al seu torn, els quatre millors classificats de l’OEB tindran l’opció de participar en la XXXIV Olimpíada Internacional de Biologia (IBO), que se celebrarà a la Unió dels Emirats Àrabs (EAU) al mes de juliol; mentre que els quatre següents millor classificats a l’OEB podran participar en la XVII Olimpíada Iberoamericana de Biologia (OIAB), a Madrid durant el mes de setembre.

Els resultats i els premis de l’Olimpíada de Biologia de Catalunya, en la qual participen 300 alumnes de segon curs de batxillerat de 93 centres educatius catalans, es lliuraran en un acte que comptarà amb la presència de personalitats del món de la Biologia i l’ensenyament, el divendres 24 de febrer a les 18 hores a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans i també es transmetrà en directe telemàticament per YouTube. Ho podreu visualitzar en aquest enllaç

L’organització de les Olimpíades de Biologia de Catalunya és molt coral i participen professors de secundària, universitats i entitats relacionades amb la Biologia.

 

Més informació: http://olimpiadadebiologia.cat/