Ja podeu veure la webinar:

Las aguas residuales hablan:

alertas de brotes víricos en humanos a través del estudio de las aguas residuales. 

A càrrec de la Dra. Sandra Martínez Puchol

En l’última dècada, les tècniques de seqüenciació massiva s’han convertit tècniques indispensables per a l’estudi exhaustiu de microorganismes en una àmplia varietat de mostres, desplaçant a poc a poc els mètodes moleculars tradicionals. En el camp de la virologia, l’evolució constant de les plataformes de seqüenciació i les seves aplicacions ha suposat una gran millora en els estudis del viroma. L’aplicació d’aquestes tècniques en l’epidemiologia de les aigües residuals permet l’estudi de tots els virus excretats per una població, donant informació dels principals patògens circulants i la possible aparició de brots.

Ponent:

Dra. Sandra Martínez Puchol, Investigadora Postdoctoral Margarita Salas (Universitat de Barcelona, IGTP-Hospital Germans Trias i Pujol).

Presentadora i Moderadora: Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.


Organitza: