Ja podeu veure el vídeo de la webinar:

El nuevo currículum de bachillerato: una oportunidad para trabajar la bioética

 A càrrec de Nuria Terribas, Salvador Macip i Carlos Giménez

El currículum del nou batxillerat obre la porta a una major autonomia per part dels docents. Matèries optatives de nova creació, com “Els reptes actuals de la Biologia i la Geologia” i  “Biomedicina”, amb poques indicacions curriculars per part de l’Administració, faciliten la incorporació de la bioètica en diversos blocs de continguts.

La recerca i el tractament de malalties que afecten el sistema nerviós, el sistema immune, el càncer, la reproducció o la sang poden ser abordades a l’aula no només traslladant els continguts científics específics, sinó també aportant el debat ètic que faciliti a l’alumnat el desenvolupament de l’esperit crític i la capacitat per valorar beneficis, riscos i implicacions ètiques de l’activitat científica en aquests camps.

Com es poden traslladar aquestes  qüestions a l’aula de batxillerat? Quins  principis ètics es poden treballar a partir de cadascun dels blocs temàtics? Vam parlar amb una especialista en bioètica, un metge, investigador i divulgador científic i un docent.

(Aquest seminari es va impartir en castellà)

Aquí podeu visualitzar el seminari:

 

I aquí està diponible la presentació de Carlos Giménez que inclou les propostes d’aula que ens fa:

Presentació C. Giménez 

 

Ponents: 

     
Núria Terribas, jurista especialitzada en bioètica. Directora de la Fundació Víctor Grífols i Lucas i de la Càtedra de Bioètica de la UVic-UCC. nuria.terribas@grifols.com

 

Salvador Macip, metge, investigador i escriptor. Catedràtic del Departament de Biologia Molecular i Cel·lular de la Universitat de Leicester i dels Estudis de Ciències de Salut de la UOC. salvador.macip@gmail.com Carlos Giménez, biòleg. Professor de secundària del Col·legi Sant Gabriel de Viladecans. Col·legiat núm. 5864-C. cgimenez@sgviladecans.org

 

Moderador:

 
 Montserrat Boada, biòloga. Vocal  de la Junta de Govern del CBC. Col·legiat núm. 6425-C,  

 

 

 

 

 

Organitzat per: