Gran èxit dels representants catalans a l’Olimpíada Espanyola de Biologia 2022

La fase nacional de la XVII Olimpíada Espanyola de Biologia es va celebrar a Oviedo (comunitat autònoma d’Astúries) del 31 de març al 3 d’abril de 2022.

Vittorio Scarani de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha guanyat una medalla d’or, Marc Farrés Colom del centre Àgora Sant Cugat International School ha guanyat una medalla de plata i anirà a l’Olimpíada Iberoamericana de Biologia, que se celebrarà a Lima (Perú), i  Marc Canadell Segalés de l’Institut Jaume Vicens Vives de Girona ha guanyat una medalla de bronze de les quatre que hi havia.

La delegació catalana que va assistir a l’OBC estava composta pels sis alumnes que van guanyar l’OBC i pels delegats que els van acompanyar:

(d’esquerra a dreta) Josep Marlès (organització de l’OBC), Heribert Playà (organització de l’OBC), Àlex Margalet Sitjà, Marc Canadell Segalés, Anna Gatell Puig, Marc Farres Colom, Antonio Jimeno (organització de l’OBC), Vittorio Scarani i Carlota Esclassans Parrilla.

 

 

Anna Gatell, Carlota Esclassans i Marc Farres

 

Accés a tota la informació

Els quatre alumnes que representaran a Espanya en la 33 ena. Olimpíada Internacional de Biologia (IBO 2022), que se celebrarà a la ciutat de Yerevan en Armènia seran per ordre de qualificació, els següents:

  • José Javier Quintana Rodríguez de l’IES Sancho III el Mayor, Tafalla. (Navarra)
  • Daniel Bulnes Roldán de l’IES Al-Baytar, Benalmádena. (Andalucia)
  • Pablo Gómez García de l’IES Ramón Olleros Gregorio, Béjar (Castilla-León)
  • Raúl Marin Torralba del Colegio Alarcon. Pozuelo de Alarcon. (Madrid). (Vittorio Scarani, de l’institut Jaume Vicens Vives de Girona (Catalunya), que va ser medalla d’or, no podrà assistir per no tenir la nacionalitat espanyola i cedeix la seva representació al següent classificat)

Medalles d’or OEB 2022

 

Els quatre alumnes que representaran a Espanya a l’Olimpíada Iberoamericana (OIAB) que se celebrarà a Lima (Perú) seran:

  • Paulo Joaquín García Eléxpuru de l’IES Carlos Casares, Viana do Bolo (Galicia)
  • Diego López Carranza del Colegio Buen Pastor, Sevilla (Andalucia)
  • Marc Farrés Colom de centre Àgora Sant Cugat International School, Sant Cugat del Vallès (Catalunya)
  • Marc Adrover Pons de l’IES Santanyí, Santanyí. (Balears)

 

Per finalitzar, Isidre Gibert, degà de la UAB va recollir el testimoni per la celebració de la pròxima edició de l’Olimpíada Espanyola de Biologia 2023 que se celebrarà a la UAB (Barcelona) del 23 al 26 de març de 2023.