Seminari en línia:

Ilustración científica, el punto de encuentro

del arte y la ciencia

Dimecres 11 de maig de 2022 a les 17 hores.

Amb l’objectiu de donar visibilitat a les diverses activitats professionals que desenvolupen els biòlegs, el Col·legi de Biòlegs de Catalunya de la mà amb l’equip d’ Illustraciencia organitzem aquest seminari en línia. En aquesta ocasió es farà un recorregut en la vida de 3 biòlegs que han dut a terme la seva carrera professional com a il·lustradors científics.

Illustraciencia divulga i premia la il·lustració científica. Des de 2009 organitza un certamen internacional on d’entre totes les obres presentades, el jurat professional selecciona les 40 finalistes que conformen l’exposició itinerant. Així mateix, ofereix cursos d’il·lustració científica presencials i a distància. Aquestes accions són possibles, per la col·laboració de la Fundació Espanyola per la Ciència i la Tecnologia (FECYT), l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) i el Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC) que contribueixen al creixement del projecte i al compliment dels objectius. (https://illustraciencia.info/)

PONENTS

Miquel Baidal Crespo. CEO d’Illustraciencia. Es va formar a l’escola d’art Massana de Barcelona. Ha desenvolupat diferents projectes de divulgació científica per a museus de ciència i empreses sempre amb l’objectiu d’acostar la ciència de manera clara i atractiva a la societat. En 2009 va crear Illustraciencia, una iniciativa internacional que té per finalitat divulgar la importància de la il·lustració científica i impulsar-la en totes les seves modalitats, secundant i premiant als il·lustradors científics a través de la convocatòria del Premi Internacional d’Il·lustració Científica.

Clara Cerviño Becerro. Biòloga, il·lustradora científica i docent del curs en línia Il·lustra ocells. Després de llicenciar-se en Biologia per la universitat de Santiago de Compostel·la i cursar dos màsters en la Universitat de Barcelona, va arribar a Portugal. Allí va tenir l’oportunitat de realitzar el Curs de Formació en Il·lustració Científica de la Universitat d’ Aveiro i combinar així les seves dues grans passions, la biologia i el dibuix. Des de llavors es dedica professionalment a la Il·lustració científica. És membre del comitè assessor d’ Illustraciencia.

Iara S. Chapuis. Doctora en Biologia, Ficòloga i diplomada en Il·lustració científica, docent del curs en línia Il·lustra fauna marina. La il·lustració científica és per a ella la resposta perfecta a les preguntes científiques que es planteja, en un món cada dia més visual. Desenvolupa la seva activitat professional col·laborant amb científics en projectes de recerca i en l’àmbit de la divulgació científica, amb la il·lustració científica com l’eina principal per a comptar idees o descobriments.

Hugo Salais López. Biòleg, il·lustrador científic i docent del curs en línia Il·lustra paleontologia. Des que va començar la seva carrera professional en la il·lustració científica, ha tingut l’oportunitat de realitzar reconstruccions paleoartísticas de diversos organismes per a museus, grups de recerca paleontològica i publicacions científiques especialitzades. Durant aquest temps, ha arribat a la convicció que el paleoart és una de les disciplines científiques i artístiques més fascinants, i és que no sols permet restaurar l’aspecte en vida d’organismes del passat remot, sinó que reuneix també el millor dels mons científic i artístic: anàlisi, documentació i rigor amb imaginació i creativitat.

Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 11 de maig de 2022 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: