Ja podeu veure en vídeo la webinar:

La Bioinformàtica: la Biologia transversal

A càrrec del Dr. Roderic Guigó Serra, coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica.

La Bioinformàtica, una disciplina que va néixer amb l’emergència dels projectes genòmics, ha esdevingut una disciplina que permea totes les àrees de la biologia mes enllà de la genòmica; des de la biologia molecular i cel·lular fins a l’ecologia i l’evolució. A causa de l’increment de la capacitat per generar dades de forma totalment automatitzada, la biologia s’ha desplaçat, en menys d’una generació, de ser una ciència on l’esforç s’ha traslladat de la generació a l’anàlisi de les dades, una transició que no és comparable amb cap altra disciplina científica. La bioinformàtica ha transcendit l’àmbit purament acadèmic i ha esdevingut també una àrea prioritària en el sector industrial.

Durant la xerrada es fa una petita introducció històrica a l’emergència de la bioinformàtica, la situació actual i el futur de la disciplina. Es parla de les aplicacions en diferent àrees, i és fa èmfasi en les oportunitats en el sector privat.

 Ponent:

Dr. Roderic Guigó Serra. Coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF)

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

 

Compromesos amb la actualització dels nostres col·legiats

El Col·legi de Biòlegs de Catatalunya, en la línia del compromís amb formació continuada dels professionals i la difusió de la ciència a la societat en el seu conjunt, realitza diferents seminaris en línia (webinars).  Si seguiu aquest enllaç, podeu gaudir de la recopilació dels vídeos dels seminaris en línia que s’han impartit des de BiòlegsCAT.