Seminari en línia

La Bioinformàtica: la Biologia transversal

A càrrec del Dr. Roderic Guigó Serra

coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica

Dimecres 23 de febrer 2022 a les 17 h.

 

La Bioinformàtica, una disciplina que va néixer amb l’emergència dels projectes genòmics, ha esdevingut una disciplina que permea totes les àrees de la biologia més enllà de la genòmica; des de la biologia molecular i cel·lular fins a l’ecologia i l’evolució. A causa de l’increment de la capacitat per generar dades de forma totalment automatitzada, la biologia s’ha desplaçat, en menys d’una generació, de ser una ciència on l’esforç s’ha traslladat de la generació a l’anàlisi de les dades, una transició que no és comparable amb cap altra disciplina científica. La bioinformàtica ha transcendit l’àmbit purament acadèmic i ha esdevingut també una àrea prioritària en el sector industrial.

Durant la xerrada es farà una petita introducció històrica a l’emergència de la bioinformàtica, la situació actual i el futur de la disciplina. Es parlarà de les aplicacions en diferents àrees, i miraré de fer èmfasi en les oportunitats en el sector privat

 

Ponent:

Dr. Roderic Guigó Serra. Coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i Catedràtic de la Universitat Pompeu Fabra (UPF).

 

Presentadora i Moderadora:

Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.

El Col·legi de Biòlegs de Catalunya ofereix d’una manera TOTALMENT GRATUÏTA aquest seminari en línia.

 

METODOLOGIA

El seminari en línia (webinar) s’impartirà en directe el dia 23 de febrer de 2022 a les 17 hores.

1) Registrar-se amb anticipació suficient en el seminari a través del següent enllaç:

Registre d’inscripció

2) Rebràs en el teu correu electrònic un enllaç per a poder participar en el seminari.

3) Tan sols necessitaràs un dispositiu (ordinador, tauleta, telèfon intel·ligent, etc.) amb un navegador i connexió a internet. Uns minuts abans de l’hora de convocatòria només has d’anar a l’enllaç que se t’ha proporcionat.

4) Les persones registrades podran intervenir en el seminari fent preguntes o comentaris mitjançant un xat per escrit. Al final de l’exposició el ponent intervindrà explicant i comentant les preguntes que hagin anat sorgint al llarg del seminari.

5) Aquest seminari també es podrà seguir en directe a través de la plataforma YouTube en línia del CBC https://www.youtube.com/channel/UCttlFCWRAWVI8zsNtc8rh7g (no podem garantir la intervenció en el seminari a través del xat de YouTube).

Organitza: