Ja podeu veure en vídeo la webinar:

Descripció de brots intrahospitalaris per seqüenciació massiva

A càrrec de la Dra. Elisenda Miró

 

Podríem dir que són tan antigues les epidèmies com la humanitat i és per això que a totes les èpoques hi ha hagut una manera d’estudiar-les i una manera de prevenir-les. I totes dues coses, la prevenció i l’estudi estan en constant evolució.

Quan parlem d’epidèmies ens referim a la ràpida propagació de malalties infeccioses a un gran nombre de persones, en una població determinada, en un curt període de temps. I un brot, no és més, que quan aquesta propagació provoca un increment sobtat del nombre de casos en un lloc concret en un període de temps determinat.

En l’actualitat la tècnica més recent per a l’estudi de brots és la seqüenciació massiva o next generation sequencing (NGS) que ens permet amb una sola reacció determinar tot el genoma d’un bacteri o virus.

En aquest seminari veurem exemples de brots intrahospitalaris que han estat descrits per la tècnica de la seqüenciació massiva, produïts tant per bacteris com per virus,  i podrem discutir sobre l’eficàcia i eficiència d’aquesta tècnica.

 

Ponent: Dra. Elisenda Miró. Facultativa del Servei de Microbiologia de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Presentadora i Moderadora: Dra. Águeda Hernández Rodríguez. Vocal de Sanitat de la Junta de Govern del Col·legi de Biòlegs de Catalunya.